黄明记成日都听啲朋友讲话好好食要去食,但因为距离舖头太远,所以都冇去食过,有一天无意中见到有一段片介绍老板娘怎样整三宝丸,那种对食物坚毅的精神,真的令人深深佩服,所以二话不说,第二天立马捉埋老公去食。可能星期六,去到长长的人龙,大概等了20分钟。我们今次叫了双丸面、浄墨丸和腰润面。双丸面❤️- 猪肉丸与墨鱼丸,细细粒口感一流,咬住下去,啖啖肉,尤其墨鱼丸 ,烟韧得来又弹口,好耐冇食咁好味嘅墨鱼丸。(相片为浄丸)腰润面❤️- 猪润加猪腰,女士恩物,补腰又补血又补肾,两者又是爽口非常,证明这里的腰润烹调时间处理得非常好,其实我第一次食腰润,初期睇个样,觉得佢怪怪的,老板娘见我食剩啲猪腰,就叫我试一次先,佢话好辛苦整,功夫多,同埋唔系成日有得卖,旁边的客人听到也说:「这里的猪腰是最好味的!」那我就试试,味道同猪膶差不多,但口感更爽,如果未食过腰润,可以在这𥚃试一试。老字号又好吃的粉面店买少见少,写这篇食评前,已经食了好几次,真心诚意推荐!❤️🌟😍
黄明记

• 腰润面