餐厅: 蟹慶
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
话说妈咪以前唔多食蟹,主要原因喺「少肉食,又有排拆蟹,搞劲耐都无啖落肚」🤣🤣🤣 不过咁啱, 可以一次过解决晒妈咪对食蟹嘅担忧 🤭 我拣咗「蟹庆会席」,包括有前菜:蟹肉沙律🥗 、萤光鱿鱼🦑、 汁煮牛脷 🐮 蟹肉非常多,淡淡的甜味和绵密紧实的口感,实在俘虏人心 ❤️ 妈咪说感受到鲜鱿鱼在口中滑动的质感🤤 「精选厨师发办刺身」转咗做「水云伴松叶蟹肉波波 」🦀️⚗️水云褐藻,唔知大家有冇食过?又名琉球长寿藻,质地柔软,随海漂浮,所以被当地人称为「水中的云」。外表与味感都同海带相似,但口感柔软黏滑,清凉可口,而且营养丰富。松叶蟹肉质鲜甜美味,每一口都饱满滑嫩。😋「蒸毛蟹」🦀️🥰 无错,又系蟹,唔好俾佢停!🤪 原只蟹上,攞碟还原,而且蟹膏满满,鲜味十足,又有少许海水咸味 🌊 蟹脚多肉,而且好细心地剪开两半,让我们可以徒手享用😄「浜烧鳕场蟹脚」🦀️❤️长脚蟹就食得多,但相比之下鳕场蟹脚好鲜甜好实净!😘 啖啖都系恋爱的感觉!烧过的,更飘来阵阵香味,双重享受。「极品海鲜天妇罗盛合」🍤原本我唔多食坊间所谓的天妇罗,因为劲厚炸粉,肉又干。 但呢个海鲜天妇罗,颠覆咗我以往嘅印象。我系第二次食咁好食嘅天妇罗,外皮薄过张纸
话说妈咪以前唔多食蟹,主要原因喺「少肉食,又有排拆蟹,搞劲耐都无啖落肚」🤣🤣🤣 不过咁啱, [蟹庆🦀️] 可以一次过解决晒妈咪对食蟹嘅担忧 🤭

我拣咗「蟹庆会席」,包括有前菜:
蟹肉沙律🥗 、萤光鱿鱼🦑、 汁煮牛脷 🐮
蟹肉非常多,淡淡的甜味和绵密紧实的口感,实在俘虏人心 ❤️
妈咪说感受到鲜鱿鱼在口中滑动的质感🤤

水云伴松叶蟹肉波波

「精选厨师发办刺身」转咗做「水云伴松叶蟹肉波波 」🦀️⚗️

松叶蟹肉质鲜甜美味,每一口都饱满滑嫩。😋

「蒸毛蟹」🦀️🥰
无错,又系蟹,唔好俾佢停!🤪 原只蟹上,攞碟还原,

浜烧鳕场蟹脚

「浜烧鳕场蟹脚」🦀️❤️

极品海鲜天妇罗合

「极品海鲜天妇罗盛合」🍤
原本我唔多食坊间所谓的天妇罗,因为劲厚炸粉,肉又干。 但呢个海鲜天妇罗,颠覆咗我以往嘅印象。我系第二次食咁好食嘅天妇罗,外皮薄过张纸,汁液全部锁在里面,秋葵、南瓜🎃、虾🦐、蟹柳,全部都嫩滑多汁💦 我俾💯

「黑松露松叶蟹斧饭」🦀️😻🍚
松叶蟹是蟹中最鲜甜多汁、最具弹性的一种,精选出蟹箝来配饭,
黑松露松叶蟹斧饭
加上黑松露、三文鱼籽、葱花,相得益彰,炒拌在一起,香味扑鼻,狂呑口水了🤤🤤

松叶蟹甲罗烧

「松叶蟹甲罗烧」🦀️🔥🔥
松叶蟹蟹膏更是香浓甘香,日本人堪称「蟹后」。甲罗烧方式,加入葱花,将绵密浓郁的蟹膏发挥到淋漓尽致。 ❤️💦

Drinks 「粉红恋人」🍬 「杂果宾治」🍹
两款都很适合女孩子👧🏻,我更喜欢前者,因为名字给人一种希望和恋爱的感觉,而后者则是酸酸甜甜的少女感觉。

甜品

甜品是满意的,卖相很可爱,抹茶味很浓,布丁滑哷哷🍮
仲有一个蟹形公仔🦀️🧸 陪坐,一个人嚟食都唔尴尬啦 😆

前菜
水云伴松叶蟹肉波波