2023-10-08 239 浏览
香辣茄蓉瑞士芝士咸牛蛋饼贝果 $88瑞士芝士咸牛肉蛋饼唔系用普通嘅煎pan 去处理,蛋饼好滑,完全无㶶,咸牛肉同芝士唔会抢咗鸡蛋嘅味道,当你食到个款馅料的时候,又会有返𠮶一种食材嘅味道。香辣蕃茄蒜蓉,虽然有少少辣,但系𠮶种辣又唔会系太刺激,配埋蛋同沙律菜再夹贝果食,辛辣味中和咗少少,系我暂时食过嘅bagel入边比较特别。面包质地系硬身,但系会比较湿润,同有咬口。整体真系无得输伯爵茶Lotus麻糬夹心scone $45一开头望落个scone 平平无奇咁,望落以为scone入边得一大嚿麻糬,仲担心会好仔,但系发现原来麻糬包住好多lotus饼碎,一度食啲麻糬每一六黐住啲饼碎,令佢唔会咁容易跌出嚟。整个scone味道唔会过甜,伯爵茶味道好出,甜味系来自于饼碎,又系无得输。Earlgrey chocolate $40伯爵茶朱古力嘅伯爵茶味浓郁,朱古力味浓厚,两者好夹,味道适中,唔会好甜,不过我嫌个拉花唔系太靓。

香辣茄蓉瑞士芝士咸牛蛋饼贝果 $88
面包质地系硬身,但系会比较湿润,同有咬口。
整体真系无得输

伯爵茶Lotus麻糬夹心scone $45