2018-08-01
呢间系隐世美食店,如果唔系朋友介绍,我系完全唔会经过呢一边,唔会发现呢一间咁好食嘅小炒店因为本身好少去深水埗果一头,但系知道其实都有好多好食嘅铺头,呢一间系朋友介绍过嚟,佢话佢自己食过一次之后,食过返寻味,所以不断带朋友去食我本身都唔信。我哋系夜晚去食,去到之后,门外面见到好多人排队,见到餐厅入面都有好多枱,但系就满座心谂,一定好好食先至会爆场~等咗大概30分钟左右,就有得食!其实,我都觉得等得太耐,但系朋友兴致勃勃,所以就试吓入到去环境比较嘈吵,但系即使系两个人,都可以被安排坐好宽阔嘅座位,呢样野好加分!不过因为枱太大,两个人倾计有啲吃力,因为环境有啲嘈,所以比较适合一大班人去食,如果想两个人静静地倾吓计,就冇可能我哋叫咗佢嘅招牌:砂锅西兰花啫爽肉同埋翠玉瓜香菇炒牛柳粒等咗大概10分钟,砂锅西兰花啫爽肉就到 超惊喜,上菜时,砂锅系吉既,烧热咗,然后服务员再爽肉同 西兰花喺我地面前放入锅,即刻听到炸炸声,再喺我地面前炒热啲𩠌就食得~ 味道一流👍🏻👍🏻👍🏻 肉真系好爽,好啱送饭,西兰花又唔会太大旧,细细粒,入口热辣辣,好至于翠玉瓜香菇炒牛柳粒更加正,连菇都好入味,牛柳粒好鲜,唔难咬,酱汁
我哋叫咗佢嘅招牌:砂锅西兰花啫爽肉同埋翠玉瓜香菇炒牛柳粒
至于翠玉瓜香菇炒牛柳粒更加正,连菇都好入味,牛柳粒好鲜,唔难咬,酱汁做得好好味,系会不断食不断食
整体来讲,味道一流,就水准,服务员好好客👍🏻👍🏻