2024-08-17
因为戒carbs,原先谂住揾间扒房同朋友庆祝生日,点知朋友揾到呢度,话不如自己生日先试,佢话因为上网睇啲comment好好。另一朋友打电话去订位但冇人接听,openrice又冇预订,一睇个电话号码就估应该要whatsapp,于是whatsapp预订好快就有回覆。嚟之前唔知道会有live band,知道之后甚有期待,希望歌唱得唔错,可以为朋友的生日锦上添花先讲嘢食,全部嘅presentation都好好,我哋叫咗一个二人扒餐, 加咗汤,另外再叫咗一个沙律及小食,三个人份量都好足够。除咗牛扒有少少过熟之外( 下次可以叫几多成熟),其他嘢都好好食,之后甜品梳乎厘,creme brulee同埋心太软都好食。Waiter会详细介绍每道菜,听得出对食物饮品系有详细了解,笑容和亲切感系发自内心live band开始第一首歌就系哥哥嘅“追”,歌手Dave确实唱得好唔错,一连落去几首歌:雾之恋,明年今日,一加一减你,最佳损友等等,为成个dinner加分,我觉得佢应该去参加歌唱比赛呢!餐厅老板刚啱同朋友食饭,除咗老板之外,无论歌手、餐厅侍应、老板嘅朋友们等等全部都好鬼亲切,重点一题,预订嘅时候有同佢哋讲过系
餐厅老板刚啱同朋友食饭,除咗老板之外,无论歌手、餐厅侍应、老板嘅朋友们等等全部都好鬼亲切,重点一题,预订嘅时候有同佢哋讲过系为朋友庆祝生日,嚟到嘅时候店员特意问我朋友叫咩名,除咗喺甜品上面加上佢嘅名字,当晚所有歌手、老板、老板嘅朋友,都一一为佢道贺,好似一大班朋友同你庆生咁,唱埋生日歌奉上甜品气氛满满
晚上热情气氛越见浓厚,食客其实系可以上台唱歌,我哋不便献丑点咗几只自己喜欢的:不再犹豫、伤信、命硬,大满足!
live band 逢星期二四六先有,下星期五约咗朋友食饭就要再揾地方了
想喺香港地,揾个地方食得开心气氛好,有好歌听,性价比高嘅西餐,其实呢度系一个无可抗拒嘅选择