餐厅: METRO 豚骨 BASE
资讯:

2024-06-09 485 浏览
今晚突然有日本拉面瘾 比佢d poster吸引左就入左去食一入座佢话夜晚8半后9折其实计返条数同餐单个价钱一样因为佢只系收少左你加一服务费叫左个煮干辛味噌拉面因为想食辣佢汤底系啡黄 饮落其实系浓d味噌汤有好多洋葱 干蒜片辣味主要系黎自碗中间果羹辣酱所以要捞匀先食到辣味不过就捞匀晒都只系小辣叫做系提升左少少味道层次但无乜好明显既辣味佢无得拣辣度/个人化汤底既任何野我觉得如果有食更好不过个汤系比我想像中正因为我见好多食评话呢间麻麻地搞到我无乜期望但同某d食评讲既一样 个汤唔够热系真既面质都系比我想像中好我中意佢偏粗偏硬好有咬口 好正我个人中意呢种拉面舖既太面肉就一般 无乜香味 少韧环境我觉得就坐得唔太舒服因为比较暗 好似长期半打烊既状态咁食物就真系比我想像中好唔系超好食 但都唔系难食5分有3.5果种程度另外佢d水就唔落冰同柠檬食拉面黎讲 有柠檬冰水饮我觉得会正d
今晚突然有日本拉面瘾
比佢d poster吸引左就入左去食