2024-03-20 823 浏览
今日自己一条冷当稔梗食唔食饭好嘅时候,突然望下右边就见到佢嘅出现,佢开咗咁耐我真系一次都无食过,可能对于我嚟讲地点唔太方便,不过因为咁啱经过见到,又成日听到啲食评话佢好食,又再加上本人确实好钟意食饺子,于是乎就决定行入去坐低。铺头唔算大,人都比较多,不过好彩唔驶等位。见到 menu 饺子款式虽然唔多,不过够新颖,佢有平常嘅白菜𠮶啲饺子,不过我比较唔传统,所以就叫咗芫茜胡椒及咖哩洋葱鸡双并10只,然后又见到椒盐鸡翼好想食就叫咗啦!首先,佢先上碟鸡翼,一碟有4只,成为 $28 , 外表望落去有啲过咗火,不过坚脆嘅,可惜肉质有啲鞋同有啲梅梅地;味道 ok 唔难食,28蚊系咁上下。饺子我叫咗鱼汤,听闻个鱼汤唔错,一到当然先嚟饮一啖先啦!噢有啲失望,味唔浓有啲淡,不过应该无味精;饺子皮唔厚,够大只,我都差啲食唔哂,先讲芫茜,料系够,不过胡椒相对多咗,佢冚咗芫茜𠮶味,对于钟意食芫茜嘅人嚟讲可能会觉得失色咗,不过唔太差嘅。咖哩洋葱唔差,咖喱味重,正 ! 最后我仲叫咗杯豆浆,唔系话好好饮,不过豆味都重嘅。最后埋单成为 $100 ,价钱嚟讲唔算好平,但可以接受。不过有下次,因为仲有其他饺未试,等我揾日再
铺头唔算大,人都比较多,不过好彩唔驶等位。
饺子我叫咗鱼汤,听闻个鱼汤唔错,一到当然先嚟饮一啖先啦!噢
最后埋单成为 $100 ,价钱嚟讲唔算好平,但可以接受。
不过有下次,因为仲有其他饺未试,等我揾日再去试埋先。

2024-03-19