2022-05-28
寻日系深水埗买完野,等巴士时无意中见到呢间餐厅好似几靓咁,决定今日放工去试下。7点半,餐厅入面都已经有几台客,装修都几靓,但因为隔离有人,就冇影到环境,但真心唔错,坐得好舒服。店员介绍叫一个主食,可以加$88可以拣一款前菜同拣一个汤。餐汤⭐️牛尾汤餐汤有两款可选,一款系牛尾汤,另一款系黑松露忌廉汤。牛尾汤系出面西餐厅真系好少见,紧系拣牛尾汤啦。上台已经闻到汤既香味,饮落牛味好重,亦都唔会太油。前菜⭐️香蒜炒菠菜阔墨鱼(唔记得左个全名)我见识少,咁长既墨鱼真系第一次见🤣食落好爽口,加大用蒜炒,味道非常香口。主菜⭐️大啡菇黑松露意大利饭($118)上台时黑松露已经香气扑鼻,食落干湿度啱啱好,平时出面𠮶d意大利饭食落都好漏,呢到唔会,而且一人份量啱啱好呀。总括嚟讲,呢间野真系唔错,无论环境定价钱定食物质素,下次可以约朋友黎试下。
店员介绍叫一个主食,可以加$88可以拣一款前菜同拣一个汤。
餐汤⭐️牛尾汤
前菜⭐️香蒜炒菠菜阔墨鱼(唔记得左个全名)
主菜⭐️大啡菇黑松露意大利饭($118)