2021-07-13
放工约朋友到大围食渔品酸菜鱼火锅放题,超抵食, $275一个人,仲要免加一, 食尽包罗万有既食物,唔单止系放题,头盘的指定菜色都有好多款,首先送上一盘航空六刺身,鱼生有三文鱼,带子,最厉害系超大只的牡丹虾,超多膏, 够弹牙, 另外海胆竟然配上独立包装既紫菜, 好贴心, 夹埋一齐食, 口感更多层次, 净食海胆都好甘甜。北寄贝刺身都够弹牙。再来4款餐前小食, 有黑松露虾多士,炸鸡,梅子腌苦瓜片,话梅味突出,显得苦瓜唔苦㖞。麻辣无骨凤爪, 微辣,较重口味。第三样到主角来喇, 我们选了酸菜鱼, 直程系期待, 因我同朋友都好钟意食酸菜鱼, 先来一啖汤, 酸甜味刚好, 鱼片又好嫩滑,配菜有黄芽白菜, 金菇, 鱼腐, 还有水晶粉索晒啲酸菜浓汤,好入味。第四样可选火锅汤底喇, 我地选择了胡椒猪肚汤底, 材料十足, 有猪肚, 粉肠, 汤底够味。第五样是深海邮轮, 系海鲜火锅盘, 有新鲜带子、青口、鲍鱼和花甲,好大只, 还有墨鱼仔。最爱鲍鱼够鲜甜。第六系火锅配料, 可无限追加的, 系靓牛靓猪任食第七有个三层架配料, 有炸鱼皮,粗大响铃, 厚切香芋片, 另一碟系肉丸同饺类,最正系鲜打虾丸, 好弹牙, 再来一
首先送上一盘航空六刺身, 鱼生有三文鱼,带子,最厉害系超大只的牡丹虾,超多膏, 够弹牙, 另外海胆竟然配上独立包装既紫菜, 好贴心, 夹埋一齐食, 口感更多层次, 净食海胆都好甘甜。北寄贝 刺身都够弹牙。
再来4款餐前小食, 有黑松露虾多士, 炸鸡,梅子腌苦瓜片,话梅味突出,显得苦瓜唔苦㖞。麻辣无骨凤爪, 微辣,较重口味。
第六系火锅配料, 可无限追加的, 系靓牛靓猪任食 第七有个三层架配料, 有炸鱼皮,粗大响铃, 厚切香芋片, 另一碟系肉丸同饺类, 最正系鲜打虾丸, 好弹牙, 再来一盘杂锦蔬菜,
还有大雪柜任选饮品, 有多款汽水, 特饮, 仲有出名牌子的啤酒, 另外近门口有人个bar counter, 有白酒, 桃味韩式烧酎都系任饮架。
真系一次过满足晒啲愿望, 超抵食㖞, 无懈可撃呀。