2021-12-01 1701 浏览
🇭🇰The Butterfly Room·Afternoon Tea $798 For Two我有朋友仔之前食过呢间既tea觉得好好味 所以我地就一齐再黎食啦😌我自己觉得呢间既咸点好食过甜点 虽然佢D甜点同scones系任添既 但系其实食一轮已经超饱 所以我地最后都无refill到🤣🤣而且呢间真系超难book 我地系9月1号准时朝早9点正入去已经要book到11月尾 仲要已经无晒礼拜六日😂·Tea Sandwiches我自己觉得佢既三文治都几好味 第一件个蟹肉真系超有惊喜 佢D蟹肉系超级鲜 真系一疏疏咁 而且份量超多 咬落去超级满足🦀第二件既芝士火腿都好有诚意 佢块芝士好厚 而且好咸香🧀之后个烟三文鱼油质都唔错既 不过呢个就无咁特别 反而最后件黑松露碎蛋三文治黑松露味几出 不过佢个碎蛋调味就好似偏淡少少🤣·Elegant Surprise 之后佢第二个course有杯松露蘑菇忌廉汤 佢呢个系超细杯 得半只手咁大杯 好似去左alice in wonderland咁 好搞笑💫佢味道都唔错既 饮落几顺滑😌·Freshly Baked Delicacies之后佢个scones我都几中意 佢系脆
🇭🇰The Butterfly Room
Afternoon Tea $798 For Two

Elegant Surprise
Freshly Baked Delicacies

之后佢个scones我都几中意 佢系脆身D个种黎既 食落几松化而且好香牛油味🧈佢个士多啤梨果酱同柑橘酱入面仲有D果肉 而且唔会太甜 我自己几中意🍓
Pastry Trolley

因为我地有4个人 所以最后成功每样都试到😎😎佢个拿破仑几好味 佢个酥皮部份好松化 而且面头甜甜地 我几中意 之后佢个士多啤梨蛋糕都好有惊喜 佢粒士多啤梨超大粒 而且中间个蛋糕好湿润 配埋个士多啤梨夹层好好味 🍰🍰之后佢个抹茶挞都唔错既 茶味几浓 而且中间个红豆馅甜度都ok🍵🍵之后个芒果mousse就正正常常啦 反而佢最后个云尼拿macaron我自己真系唔太中意 佢系超重杏仁味 重到好似食紧杏仁露咁🤭
Confectionery Trolley l Coffee or Tea
Confectionery Trolley

之后呢个就有D失望啦 佢全架车都系朱古力甜品黎既 但系佢既朱古力又唔系特别浓咁🤭比较好食系佢既朱古力香蕉挞tart 佢个挞皮几脆 而且中间既香蕉朱古力酱几夹🍌之后个朱古力泡芙就偏干少少 而且个朱古力custard味道比较淡🍫之后佢个果仁朱古力bar同朱古力波就正正常常啦 个朱古力波入面系有D榛子既 所以食落好似金沙🤣🤣最后个黑森林蛋糕我就真系觉得麻麻啦 佢中间个车厘子果酱酒味太浓 所以食落好药水🍒🤭饮品方面我个日拣左butterfly room blend 佢系偏果香少少既 饮落好舒服 好夹个tea set🥰🥰
#rbyeat
#rby西餐 #rby甜品饮品 #rbyteaset