2013-12-04 5425 浏览
今朝落雨都有啲惊今日烧唔成野食,好在到左夜晚都冇落雨啫一路睇住Google Map先揾到个地方,要行楼梯上天台,友人们都叫苦连天呀接待客人嘅地方都好阔落,有五六张枱到,仲有镖机同有得唱k添等起好炉后职员就通知我地可以上去喇未上到去已经唔想行出天台,因为超级大风!!!眼见系出面烧紧野食嘅人都戴哂帽又㩒住自己啲碟同食物野食款式都算多,有鸡牛猪扒,两款鸡翼,丸类,四款肠仔,蔬菜类,蕃薯,蒜蓉包等等系食物旁边放有锡纸同牛油,方便客人将自己钟意嘅食物包住黎烧烧烤炉上有一半系放上铁丝网,方便客人直接放上面烧。最欣赏嘅系佢系炉边放有不同嘅调味粉,例如:孑然粉,香辣粉等等;等客人可以就自己钟意嘅味道去为食物调味 鸡翼几好味,由其比较深色个款,未加任何调味已经好入味喇而其他食物加左孑然粉,味道更加突出,好有系内地食个啲街边串烧嘅味道呀佢地嘅蒜蓉包都非常好味,职员已经一旱涂上牛油同蒜蓉,份量刚好,唔会太过油,轻烧之后脆口之余,又带点蒜蓉香,友人们都大赞呀!差不多烧到一半,职员送上大闸蟹同紫苏叶,教我地用锡纸包住黎烧。真系第一次烧大闸蟹黎食咋,真有趣 不过今晚实在太大风喇,烧完啲大闸蟹就拎返落楼下坐底舒
今朝落雨都有啲惊今日烧唔成野食,好在到左夜晚都冇落雨啫
接待客人嘅地方都好阔落,有五六张枱到,仲有镖机同有得唱k添
等起好炉后职员就通知我地可以上去喇
系食物旁边放有锡纸同牛油,方便客人将自己钟意嘅食物包住黎烧
烧烤炉上有一半系放上铁丝网,方便客人直接放上面烧。

鸡翼几好味,由其比较深色个款,未加任何调味已经好入味喇

不过今晚实在太大风喇,烧完啲大闸蟹就拎返落楼下坐底舒舒服服慢慢食。
职员教嘅呢个方法又几得噃,成只蟹外面都好干身,但肉汁又可以保存到。虽然系送嘅,但质素都唔差,每一只都有糕呀。食完仲掟左一阵镖添。
其实呢到除左地方格涉少少之外,我觉得环境都唔错,职员都好卖力,一留意到我地唔够炭就会自动自觉黎加炭,非常好
不过想食海鲜就需要另外加钱,而且都唔平,所以我地要都冇食。希望下次有机会去佢观塘个间分店再试下啦。
2013-11-28