2023-09-23 37 浏览
今晚同朋友去咗无敌居食din,真系好满足又好开心!呢间居酒屋环境舒适嘅,气氛轻松,好适合放工嚟chill下饮杯酒。我哋嗌咗个脆炸刺身甜虾同烧原只帆立贝。虾肉鲜甜多汁,炸得香脆,比想像中大份,有五只。帆立贝肉质鲜嫩,非常鲜甜!我哋仲试咗佢哋嘅芝士年糕同埋安格斯牛柳串,芝士年糕好弹牙,出面畀紫菜包住,配埋浓郁嘅芝士,热辣辣就最好食。而安格斯牛柳串又香又滑,好好食。嗌咗个温泉蛋杂菌汤乌冬,乌冬嘅质感弹牙,同汤底入味,令人回味无穷,汤中仲有新鲜嘅菇菇同温泉蛋,好香好香。无敌居招牌沙律新鲜蔬菜搭配特制酱汁,清新又开胃,七彩颜色打卡最上镜。鸡皮虾卷都好出色,酥脆嘅炸鸡皮包住鲜虾肉,外脆内软🤤最后,仲有甜品嘅部分,我哋试咗佢哋嘅天日塩雪糕。雪糕口感好滑顺,有淡淡嘅咸甜味,真系一个完美嘅结束。下次再黎要嗌番支酒黎饮下先!

下次再黎要嗌番支酒黎饮下先!
烧鳕鱼片

无敌居招牌沙律