2021-07-09
疫情关系,很久没有去机场了,今日黎试下呢间餐厅,一来可以欣赏一下海景,更可远望机场同飞机升降。餐厅望出去的环境,简直系无敌,净系呢个view,比呢个价钱,性价比极高。食物方面,真系值回票价。先黎个Starter先,之前都有网友介绍,Steak Tartar好好味,当蛋黄同生牛肉捞匀,再配上toast一齐食,味道非常清新,但又唔同韩式牛肉tartar。Main dish, 叫左3款唔同既食物,睇下呢度系咪得牛扒好食先。西餐厅食鸡通常都好干或鞋口,呢个鸡有印尼风味,而且juicy又嫩口,真系坚好食。鱼柳,个人觉得一般,太干身加有少许鱼腥味,麻麻地,加上本身唔太喜欢白汗,所以更加扣分。只系叫左普通的Rib eye,medium rare,由于系炭烧,好香,肉味浓,卖相简单,但性价比高,340蚊有咁既质素,抵啦!如果系呢度叫Porterhouse 或 T-bone,相信烤出黎既质素会极高,下次一定试。点都要有薯条配牛扒🤣🤣🤣🤣最后都系叫多个意粉试下,都唔错,干身挂汁,加少少黑椒令味道更加突出。一杯咖啡做结尾,回味无穷。
食物方面,真系值回票价。
点都要有薯条配牛扒🤣🤣🤣🤣
一杯咖啡做结尾,回味无穷。