2010-07-29 13 浏览
系红磡区我最喜爱既酒楼,无敌大海景,多款食品选择,出品质量稳定,仲有好多特别菜式,唯独服务要加把劲改善喇,包括厨房都系 ~ 因为公司系附近,工作原因,所以多数都只会系度食午饭,早茶或晚饭机会微啲 ~ 因午市实在非常多人,最好订定枱喇 ﹗但稻香开左之后,已抢左部份食客,但依然经常爆场 ﹗脆皮烧腩仔,差不多每次都叫既小食,皮脆、肉香、肥瘦平均,good ﹗点啲芥辣更能提升咸香 ﹗四川口水鸡,好香、微辣,鸡肉都嫩滑,几好 ﹗但只用鸡仔做,无咩肉食,主要都系过吓口瘾。本人嗜辣,老实讲我完全感觉唔到,只有啲花生香、辣椒香。白烚白菜苗,好普通既一味,无咩特别,清清地,点豉油食,菜嫩口。炸明虾角,好香口,虾弹牙、味鲜,配沙律酱酸酸甜甜,好开胃 ﹗水晶虾饺,皮薄馅靓,大大只虾仁、爽口弹牙,少量肥猪肉带出香味,无肥腻或散筲筲口感,非常好。灌汤小笼包,好功夫,猪肉汁丰盈,饱内满载汤汁,放系醋上面,令小笼饱稍为降温,就成只啪入口,饱皮、肉汁、猪肉混在一起,好有层次,劲好味,如跟上海老店比较已做到超水准 ﹗

脆皮烧腩仔
四川口水鸡