2023-03-22
呢一日系iSQUARE 睇完戏就揾野食,想食辣甘岩见到25楼有间食辣野,一于上去试下。上到去见到无敌海景,所有卡位都系对住海景,有幸安排入座其中一张卡位,成餐饭就可以睇住个景食饭。一入座店员就奉上八宝茶,话解辣好岩饮。茶入面好多材料,饮落去唔算好好饮,但味道好特别,最突出既饮到玄米同菊花既味。🐷成都水煮桂花鱼(包自选四款配料) $488可以自选辣度1-5, 我拣左3;呢个辣度对我黎讲岩岩好,唔会太辣但每一啖野食都会有辣味。鱼肉系去左骨既桂花鱼,呢个要大赞去骨功夫做得好好,我由头食到尾都无食到骨。鱼肉配水煮汁好夹,食到鱼既鲜味又食到辣味。配料拣左鸭血,莲藕,水晶粉皮同埋蒿笋条。粉皮同蒿笋好索味,莲藕好爽口,鸭血唔会好易散,好有质感。呢个水煮鱼好满意虽然价钱贵左少少。🐷浓汤茶树菇翡翠苗 $168呢个用黎解辣一流,食到好辣食两条唔辣既菜就最岩,菜苗既份量都好多。浓汤名符其实比较浓,饮落口有d咸,浸菜苗同菇就岩岩好。
🐷成都水煮桂花鱼(包自选四款配料) $488
🐷浓汤茶树菇翡翠苗 $168