2020-07-22
今天与妈妈特地来到荃湾吃放题 ,我们被安排坐到近窗口位, 环境很靓, 我哋望到好大片嘅海景, 好浪漫好舒服 ,心情舒畅。我们叫了黑松露系列嘅寿司, 佢一上碟我哋非常之开心,因为佢用了一个很靓嘅盘盛载咁多款嘅寿司, 我觉得不但色香味俱全 ,而且还重赏心悦目。 寿司有好浓沃嘅黑松露味道,很好食。仲有佢嘅小食种类繁多, 有我最钟意食嘅台湾一口香肠, 带子, 一口牛等等。仲有我最钟意食嘅炸物天妇罗, 有呢个天妇罗虾,芝麻鸡翼,炸榴梿等等, 很香脆 ,好有口感 ,同埋很新鲜因为即炸即食。仲有海鲜刺身 ,同埋泰式冷盘小食等等, 刺身好新鲜 ,好鲜甜 ,入口即溶。很值得食!仲有我最钟意食嘅炸广岛蚝, 蚝非常之大只, 炸得很香脆好味。我encall左好多只。仲有呢个椰汁南瓜燕窝甜品非常之抵赞 ,入口好香椰子味,同埋好有好多燕窝材料,非常丰富。