2018-06-15
平时都系入去鲤鱼门食海鲜,不过今次唔系食海鲜中菜,反而系食日本居酒屋嘅水产。车可以泊门口,非常方便,而且望入去落地玻璃可以望出去大海,仲要见到啲船只泊埋岸,可以一边食,一边欣赏咁靓嘅美景。寿司方面,当然要叫我最钟意嘅海胆军舰,海胆呈现鲜橙色非常新鲜,而且味道很鲜甜,紫菜亦都脆卜卜,一件真系唔够喉。仲有好肥美嘅拖罗寿司,而且好厚好大块,食落口简直有入口即溶嘅口感,相当满足。除此之外,仲有点左火炙三点,当中包括火炙左口鱼、油甘鱼同埋三文鱼寿司,另外仲有鳗鱼寿司同埋香葱吞拿鱼腩军舰,每一款寿司都非常新鲜美味。串烧方面,我哋分别叫咗牛舌、鸡软骨鸡肉串同埋鸡翼。牛舌一串有三大件,每一件都烧得好香,食落口质感爽滑。鸡翼有两只,每只切开两边,烧得好香,而且系完全熟透,再加埋佢特制嘅盐铺系鸡翼表面,连埋烧到香脆嘅皮一齐食,非常滋味。除此之外,仲有饱肚嘅三家村海鲜粥同埋山贼牛肉炒饭。海鲜粥软绵绵、牛肉炒饭炒得好有镬气。饮品方面多不胜数,哈密瓜沙冰非常新鲜,饮得出系用原只哈蜜瓜打磨而成。最后,仲叫咗日本柚子雪芭作为甜品🍮,食完真系好满足。我哋食咗10几款美食,埋单都只系$1500两个人,每人平均消费$70
除此之外,仲有点左火炙三点,当中包括火炙左口鱼、油甘鱼同埋三文鱼 寿司,另外仲有鳗鱼寿司同埋香葱吞拿鱼腩军舰,每一款寿司都非常新鲜美味。
串烧方面,我哋分别叫咗牛舌、鸡软骨鸡肉串同埋鸡翼。
牛舌一串有三大件,每一件都烧得好香,食落口质感爽滑。
除此之外,仲有饱肚嘅三家村海鲜粥同埋山贼牛肉炒饭。
海鲜粥软绵绵、牛肉炒饭炒得好有镬气。
最后,仲叫咗日本柚子雪芭作为 甜品🍮,食完真系好满足。
我哋食咗10几款美食,埋单都只系$1500两个人,每人平均消费$700左右,去到鲤鱼门附近食咁新鲜嘅海鲜,呢个价钱真系超值。