2018-10-15
🎂🎂🎂🎂🎂生日篇🎂🎂🎂🎂🎂多谢朋友带我去间咁靓既餐厅食生日晚饭☺️大大个无敌海景,餐厅环境又静又有气氛😍Appetiser 💋Gillardeau 生蚝最中意食gillardeau,肉厚又creamy仲要偏甜☺️ 即叫即开,十分新鲜👍🏻💋鲜橙红菜头海虾沙律🥗海虾有煎香过都算有诚意👍🏻 无落调味料更能食出虾既鲜味 肉质还好👌🏻Soup 💋招牌马赛鱼汤🐟咪睇佢细细碗,质感好浓厚都几饱肚汤面仲有d蟹肉好鲜味汤既味道好浓鱼味💋Daily Corn soup 🌽少左鱼既鲜味,多左粟米既甜有粒粒粟米系入面🌽🤤Main course 💋澳洲和牛侧腹肉扒🥩Order左三成熟,外层煎到有少许焦,入面依然系红👌🏻 肉质好林好软熟,好似牛面颊既质感味道唔太似和牛,少左一份和牛既油香味薯蓉做得好滑好浓牛油味👍🏻💋法式烤乳猪🐖乳猪外皮烤得好脆,咔一声🤩肉厚得黎肉质依然嫩滑👍🏻👍🏻配上柚子酱好fresh,加埋side dish既酸菜能中和乳猪既油腻度🉐🉐🉐Dessert💋Lemon tart🍋柠檬挞好浓柠味,带烟烟韧韧既质感挞皮做得好香👌🏻 会比较饱肚喔💋Creme brûlée 🍮面个层蕉糖做得颇厚身得黎竟然唔太
多谢朋友带我去间咁靓既餐厅食生日晚饭☺️
大大个无敌海景,餐厅环境又静又有气氛😍
Appetiser
💋Gillardeau 生蚝
即叫即开,十分新鲜👍🏻
Gillardeau
💋鲜橙红菜头海虾沙律🥗
鲜橙红菜头海虾沙律
Soup
💋招牌马赛鱼汤🐟
咪睇佢细细碗,质感好浓厚都几饱肚
汤面仲有d蟹肉好鲜味
汤既味道好浓鱼味
💋Daily Corn soup 🌽
少左鱼既鲜味,多左粟米既甜
有粒粒粟米系入面🌽🤤
招牌马赛鱼汤 & Daily Corn soup
Main course
💋澳洲和牛侧腹肉扒🥩
Order左三成熟,外层煎到有少许焦,入面依然系红👌🏻
肉质好林好软熟,好似牛面颊既质感
味道唔太似和牛,少左一份和牛既油香味
薯蓉做得好滑好浓牛油味👍🏻
澳洲和牛侧腹肉扒
💋法式烤乳猪🐖
乳猪外皮烤得好脆,咔一声🤩
肉厚得黎肉质依然嫩滑👍🏻👍🏻
法式烤乳猪
Dessert
💋Lemon tart🍋
柠檬挞好浓柠味,带烟烟韧韧既质感
挞皮做得好香👌🏻 会比较饱肚喔
💋Creme brûlée 🍮
面个层蕉糖做得颇厚身得黎竟然唔太甜,仲带少少苦涩味👍🏻 布甸有少少软心效味入口好滑,甜而不腻🉐🉐🉐
Lemon tart
餐厅位于西环海旁,夜晚既海景好靓☺️
菜会逐个course咁上,食既时间会比较长喔!
食唔同course可拣红或白酒饮🥂🍷👍🏻
气氛、环境、食物、服务通通都很不错喔🉐🉐🉐