今次去Transformer- The ARK 💫,位置正正就系Time Square对面嘅黄金地段。THE ARK 设计概念系模疑当博派乘坐 THE ARK 逃离斯比顿星飞来地球🌏,所以餐厅内外都打造成飞船舱一样🛥️,配合多媒体设备及影音投射,令你觉得自己真系走入形金刚太空船舱一样。每一段时间,餐厅内会有Mini Show配合灯光,声音,墙上萤幕投射,变形金刚会出现!🌟食物方面当然有试《变形金刚》造型汉堡包及披萨,就咁见到包装外型已经好雀跃。🙌🏻安格斯松露汉堡🍔原来系得奖食物!包面系《变形金刚》个样,入面汉堡绝对食得出系优质安格斯牛肉制成,好有牛味,配合埋配菜芝士🧀,番茄🍅,生菜,仲有最重要既秘制黑松露酱汁,够juicy有咬口。唔错!👍🏻黑松露蘑菇披萨🍕呢款都系得奖食物。Pizza系《变形金刚》造型,即叫即焗,好酥脆!再加埋小朋友最爱既菇菇,芝士,同菜菜,两个小朋友几乎自己KO哂整个pizza。💯我地仲叫左劲脆无敌鸡套餐(2人餐)🐔2人餐 $138 比较抵,包一篮4块炸鸡,方舟沙律🐔&旋风翘翘薯🥔➕2杯饮品(💫蓝色星光&☀️四季冰晴)。鸡炸得唔错,外脆肉嫩,鸡胸都唔干又够juicy。沙律

安格斯松露汉堡🍔

黑松露蘑菇披萨🍕

我地仲叫左劲脆无敌鸡套餐(2人餐)🐔
2人餐 $138 比较抵,包一篮4块炸鸡,方舟沙律🐔&旋风翘翘薯🥔➕2杯饮品(💫蓝色星光&☀️四季冰晴)。鸡炸得唔错,外脆肉嫩,鸡胸都唔干又够juicy。沙律够新鲜,有芒果系面,加沙律醋食。旋风翘翘薯即系薯块,份量唔少,形状系得意既。🍹特式饮品蓝色星光=Lime Soda ,四季冰晴=iced Oolong tea ,唔单止颜色配答搭靓,两款底部都有啫喱。仲几大杯tim~

最后,开心当然要尽兴!仲叫埋两杯雪糕🍨比佢地😆😆蓝色个杯颜色特别,系海盐味,甜甜地但又隐约有DD咸味。我就钟意另一款海盐朱古力味多D,食落拍得住比大牌子朱古力味,特浓朱古力!

呢度集合哂小朋友最钟意既食物😍,仲有咁靓既装饰,(小朋友真系以为系食物系变形金刚整😆),好玩又好食丫~