2017-06-24 3480 浏览
位于iSQUARE国际广场28楼既Ambrosia Oyster Bar & Grill一向都系好多人会去既晚餐用膳热点同庆祝圣地,, 因为餐厅可透过270度既落地玻璃,眺望维多利亚海港及港岛地标景点. 见到佢地有假日BRUNCH有圑购优惠, 自助头盘+甜品,另外仲连主菜及三只即开生蚝, 都系二百多元, 一于星期六唔驶番工同男友去食餐好. 试过得确无令我失望.BRUNCH由11时开始, 我同男友就准时到达, 被安排左坐窗口位置, 二人座位是一张长沙发面对海景的, 坐得舒适, 餐厅地方阔落, 陈设典雅, 中间摆放著一部钢琴,应该系晚上俾乐师弹奏的. 刚好这天天朗气睛,望住蓝天白云,感觉超捧!先去拿点前菜食, 话晒都系BRUNCH, 早餐要食D健康D, 沙律菜有多款选择, 另有不同款式既面包, 我食左好多, 因为暖笠笠, 好好味. 有PARMA HAM (不过要手快有), 另外仲有小食, 串烧, 烧虾, 炸芝士… 等.食左一阵, 生蚝就黎喇, 细细只不过够新鲜, 仲有海水味.主菜我地叫左 : 慢煮猪烟肉卷同是日烤肉牛扒好大块, 有阵炭烧味慢煮猪烟肉卷份量啱啱好, 煮得够腍身, 伴甜甜地既酱

食左一阵, 生蚝就黎喇, 细细只不过够新鲜, 仲有海水味.

主菜我地叫左 : 慢煮猪烟肉卷同是日烤肉
牛扒好大块, 有阵炭烧味

慢煮猪烟肉卷份量啱啱好, 煮得够腍身, 伴甜甜地既酱汁, 好开胃

只系食左头盘, 蚝, 同主菜, 我地都饱左, 所以无食埋甜点, 有点可惜的, 不过留番下次再黎食啰!
2017-04-08
其他