出完bonus又系时候食好野。又系嚟到Sugar+ 就揾嘢食。今次呢就试吓19楼嘅依间。佢嘅主打系法式加日式嘅Fusion菜。先讲嘢食,佢个环境已经赢晒。由日头睇住个维港景色慢慢地变成万家灯火,真系几浪漫,吸引咗好多人都出露台打卡!💋煎鳕鱼配柠檬牛油泡沫见到啲泡沫,唔知点解有啲分子料理嘅感觉。鳕鱼嘅皮煎到脆卜卜,入边嘅肉质好嫩,而且白雪雪,就知啲来货有啲质素。另外喺底嘅薯蓉都好好食同打到好滑,加上柠檬牛油一齐食呢,就更加滋味。💋西班牙黑毛猪T-bone块T-bone 好厚身,大约成1.5cm 厚。要煎熟块咁厚嘅猪肉其实有难道。佢都处理得唔错,黑毛猪煎到香香地,肉质亦唔柴。💋阿根廷红虾扁意粉佢嘅扁意粉加咗虾膏焖煮出嚟,所以每一啖都非常之重虾味。红虾亦都非常之爽滑!💋鲜海胆意大利饭好大旧海胆加上大大粒嘅鱼子,鲜味满分。每粒意大利饭都索哂啲海鲜汁。💋黑松露野菌汤加咗黑松露,的确同平时嘅蘑菇忌廉汤有啲唔同。饮落系非常非常之浓嘅菇味。而且佢有忌廉香嘅同时,比例刚刚好,饮落比较清爽,唔会觉得好肥腻。💋广岛烧蚝汤第一次饮蚝整嘅汤,味道都唔错,系浓浓嘅蚝味,一啲都唔腥!#铜锣湾美食 #铜锣湾 #维多利

💋煎鳕鱼配柠檬牛油泡沫

💋西班牙黑毛猪T-bone

💋阿根廷红虾扁意粉

💋鲜海胆意大利饭

💋黑松露野菌汤

💋广岛烧蚝汤
第一次饮蚝整嘅汤,味道都唔错,系浓浓嘅蚝味,一啲都唔腥!

#铜锣湾美食 #铜锣湾 #维多利亚港 #维港夜景餐厅 #维港 #香港夜景 #夜景 #香港 #香港旅游 #香港探店 #食在铜锣湾 #分子料理 #fusion菜 #foodie #hkfoodie #foodiehk #cwb #姜涛 #铜锣湾姜涛 #姜涛生日快乐 #法国菜 #香港法国菜 #hkfood #hongkong #travelhk
2023-05-09