2020-03-20 76 浏览
今晚放工同爸爸去大角咀买嘢,顺便食埋饭。行过俾个”食鸡”嘅招牌吸引左,见好耐无食鸡煲就入咗去试试。原来系无限时间,任食任点任饮,每张枱之间都有一定距离,都坐得好舒服又唔会迫。未开始落order已经送上前菜,有辣味牛肚、酸菜青瓜,仲有荀片,超级开胃👍🏻睇到餐牌有几款鸡煲款式,全部即点即煮。职员推介叫我哋试个无咁浓味嘅秘制椰香鸡煲,个煲一嚟到就嵌住盖加热计时3分钟,打开盖食得即刻闻到椰香味,里面配料仲有椰子肉同埋栗子、芋头,成件事感觉好泰式,啲鸡都煮到好入味,真系愈食愈想食😝食完椰汁鸡煲跟住再叫左个招牌川味鸡煲,嚟得食鸡煲都想食辣嘅🤪我地拣左个微辣程度,其实呢个煲真系好惹味,个汁好香有花椒八角,仲有好啱我呢个配菜王嘅莞茜、洋葱同蒜片🤣仲可以拣边啲配菜多啲少啲,自由配搭。而啲鸡响呢个煲肉质好似仲嫩滑㖞,正!其实食完两个鸡煲都饱左6成,所以我又去行吓,响自助区攞吓蔬菜放火锅 。啲菜系要放响个花盘入面,又几搞鬼㖞,系咪会显得新鲜啲呢😝。职员帮我哋加汤后,就开始拾吓拾吓啦😌我哋叫咗几款火锅食物,个安格斯肥牛滚两滚就食得....系入口即溶,啲韩国珍宝蟹捧条条都有成只筷子咁长,仲有啲巨型鱼片头超大粒、

我哋叫咗几款火锅食物,个安格斯肥牛滚两滚就食得....系入口即溶,啲韩国珍宝蟹捧条条都有成只筷子咁长,仲有啲巨型鱼片头超大粒、爽口又弹牙😋但要特别推介一下个美国健力士啤酒肠,睇落去似普通肠一条,点知原来咬落去真系食到阵啤酒味,第一次食感觉好神奇😋通常最后都食返个甜品做总结,普通啫喱加淡奶,绝配👍🏻👍🏻👍🏻
2020-03-19
  • 秘制椰香鸡煲