2021-12-20
听同事讲呢度有好抵食嘅打边炉,重点系冇限时,于是放工就同同事过嚟试吓。平日来讲呢度算多人,入咗率都超过八成,而且好多都系大班朋友放工嚟食。我哋叫咗龙虾火锅餐,不过,原来头盘有个刺身,之后仲有个重庆鸡煲🤭🤭吓!咁多嘢边食得晒😌😌杂锦刺身:虾同帆立贝特别鲜甜,鲍鱼爽口弹牙重庆鸡煲,有少少麻辣味,鸡好入味而且鲜嫩,两个人食呢个鸡煲都饱咗三份一🤣🤣汤底选择唔多,我哋拣咗胡椒萝卜排骨汤,觉得清清地几啱打边炉跟住有重头戏龙虾海鲜火锅,材料包括龙虾、扇贝、圣子、龙趸片、白鳝片、青口、虾龙虾啖啖肉,而且鲜甜,大大只唔孤寒扇贝同圣子都算大只,鲜甜而且唔韧龙趸片鲜嫩而且啖啖肉白鳝片口感爽脆,最钟意佢快熟,好快食得😆巨型水饺王其实唔算好巨型,不过馅料丰富,有木耳增加口感,虾肉新鲜特级安格斯肥牛,超好味,牛味香浓,肥瘦适中,略嫌得一碟太少😌虾滑爽口弹牙鱼皮同响铃超香脆饮品喺出面攞,我要左自家制竹蔗茅根,好清润
杂锦刺身:虾同帆立贝特别鲜甜,鲍鱼爽口弹牙
重庆 鸡煲,有少少麻辣味,鸡好入味而且鲜嫩,两个人食呢个鸡煲都饱咗三份一🤣🤣
汤底选择唔多,我哋拣咗胡椒萝卜排骨汤,觉得清清地几啱打边炉
龙虾啖啖肉,而且鲜甜,大大只唔孤寒
扇贝同圣子都算大只,鲜甜而且唔韧
龙趸片鲜嫩而且啖啖肉
白鳝片口感爽脆,最钟意佢快熟,好快食得😆
虾滑爽口弹牙
鱼皮同响铃超香脆
饮品喺出面攞,我要左自家制竹蔗茅根,好清润