2006-03-13
o係一個餓到發荒既情況之下路經此地,為滿足生理需要先入去幫襯。早前幫襯過樓上既Nightingale 都已經知麻麻o地,所以唔會預期有乜特別驚喜。首先,o係星期六既Happy Hour 都得兩台,幾冷清;其次,個menu 無乜特別野吸引到我,所以隨便叫o左客Chicago Style Roast Beef Sandwich with Coleslaw, French Fries, Cheese on Wheat Bread 走薯條;其三,個麥飽比任何便利店可以買到既三文治仲要「行」(但用芥辣配生洋蔥就幾醒胃);其四,點解menu 上既cheese 會變o左卡夫既芝士醬仲落o左去個coleslaw 度?(橫睇掂睇個menu 都唔多似可以會有咁既變奏)其五...個coleslaw 又小又鹹;其六,係我request 唔要薯條的,請captain 姐姐o係未搞清楚之前,別在bar 既一邊大聲叫同為難企o係另一邊既junior(就算係搞清楚,都唔應該o係個客面前咁做);其七,間bar 空o者,請各位大哥大姐唔好o係bar seats 甚至o係個客隔離張台做D suppose to be 唔係o
首先,o係星期六既Happy Hour 都得兩台,幾冷清;
其五...個coleslaw 又小又鹹;
其七,間bar 空o者,請各位大哥大姐唔好o係bar seats 甚至o係個客隔離張台做D suppose to be 唔係o係場做既o野。
如果你係間太子bar,我梗過你;但你係一間酒店既bar,除o左D 價錢同個OK 抵既All-you-can-eat 既全天候package 之外,請認真檢討一下。