2024-05-28 1521 浏览
酥脆嘅炸猪扒🍖同埋拉丝嘅芝士🧀对我嚟讲都有一种不能抗拒嘅魅力🤤喺韩国有八十间分店嘅「Kyung Yang Katsu」炸猪扒专门店嚟咗香港,点样唔可以去朝圣一下呢?餐厅位于中环苏豪段扶手梯附近,地点方便。店内楼底够高又开扬,色调柔和而且不停播放住K-pop,感觉好似置身首尔🇰🇷众多套餐之中,我试咗「芝士&炸虾套餐」$188及「芝士&吉列猪扒套餐」$198。套餐入面嘅猪扒由韩国出产,炸得表面松脆,唔油腻,肉质扎实又带有猪肉嘅鲜味,外皮就算食到尾都唔会变腍。内里有爆馅半融芝士流心,一咬仲有拉丝效果,就系呢个口感同味道,让人垂涎欲滴!炸物除咗可蘸原味酱汁外,还可试试加鲜柠檬汁、蜜糖芥末、wasabi 、松露盐同好特别嘅韩国虾酱,咸咸香香,鲜味提升不少!(芥辣、盐同虾酱系放置成smiley face,好有心思🙂)炸虾套餐有两大只吉列虾,薄薄嘅炸粉包住大虾,虾肉弹牙鲜味;吉列猪扒套餐嘅猪扒肉质嫩滑,酥脆香口,令人食唔停口。套餐仲包括可爱嘅鹌鹑蛋调味饭、韩国紫菜冷面、柚子汁椰菜丝沙律及两款泡菜,份量惊人,男仔都会食到揽住个肚走!我仲叫一杯系士多啤梨梳打🍓$48及青提子梳打💚$48,两杯饮品都用上新

我仲叫一杯系士多啤梨梳打🍓$48及青提子梳打💚$48,两杯饮品都用上新鲜嘅水果,青提子仲要系香印提子添!酸甜清爽嘅饮品配合煎炸食物,解腻一流,Perfect match🍹
士多啤梨梳打及青提子梳打
吉列大虾