2021-07-27
只要去过一次omakse就深深爱上无法形容唔好问点解😂😂🙉呢间餐厅有2个来自日本的米芝莲星级大厨系正宗江户前寿司!!!而且选用日本时令季节食材,由日本丰洲市场新鲜直送香港😍呢到有两个独立房间,私隐度高,适合包场而长廊以经典日本风格设计,趟门加入和风画作,你乡下系到等你啊🤣🤣🤣🤣🤣今次系中学同学带我来食好野有几个套餐架!!呢次就食👇🏻Fuji Omakase HK$1,980 + 10% 加一(有开胃菜、生鱼片、寿司12个、特色菜3个、日式煎蛋、味噌汤和甜点🤤🤤)Appetizer - コーンスープSpecial Dish - かき (牡蛎)蚝🦪我就都系咁爱食比起熟我钟意生蚝 不过呢个配左酱料更带出惹味Special Dish - 毛ガニ呢个外形几可爱食落几得意Special Dish - 紫海胆若你身为海胆控黎到必点!アカマイ (赤身)平时都爱食又常见最易买到品质紧系更有保证!カスゴ (春子鲷)呢个真系少食平时所以都有啲出奇又系好得意当然都系好味道コハダ (小肌)口感比起其他感觉咬口啲カツオ (鲣鱼)肉质细嫩鱼肉鲜美爆发白エビと云丹呢个根本无野好讲太钟意食一向梶木😍😍-口感特别啖啖肉件
无法形容唔好问点解😂😂🙉
呢间餐厅有2个来自日本的米芝莲星级大厨
呢到有两个独立房间,私隐度高,适合包场
今次系中学同学带我来食好野
有几个套餐架!!
呢次就食👇🏻
Appetizer - コーンスープ
Special Dish - かき (牡蛎)
蚝🦪我就都系咁爱食
比起熟我钟意生蚝
不过呢个配左酱料更带出惹味
Special Dish - 毛ガニ
呢个外形几可爱食落几得意
Special Dish - 紫海胆
若你身为海胆控黎到必点!
アカマイ (赤身)
平时都爱食又常见最易买到
品质紧系更有保证!
カスゴ (春子鲷)
呢个真系少食平时所以都有啲出奇
又系好得意当然都系好味道
コハダ (小肌)
口感比起其他感觉咬口啲
カツオ (鲣鱼)
肉质细嫩鱼肉鲜美爆发
白エビと云丹