又返嚟香港仔喇~不过今次唔系做嘢,而系帮人凑细路哥👨‍👩‍👦,带住个小朋友,梗系要揾间坐得舒服又要简单抵食先得。《红烧排骨汤米线》🐷 汤底可选牛骨或猪骨汤,小编点左猪骨汤几清甜。红烧排骨用一粒粒嘅细排骨粒,肉质排骨软糯,入口即溶,可以食到甜甜地嘅冰糖味🤪。米线配有酸菜,加上每一张枱提供嘅辣椒油,麻酸辣令口米线汤底更惹味🤤。辣椒油一定要试吓,有少少似口水汁,比一般辣椒油更加着重麻嘅味觉👅。至于米线口感,小编则认为比较脆身,差点软糯烟韧。《芫荽皮蛋脆鲩鱼泡饭》🦆🥚🐟汤底系奶白色嘅鱼汤,清清地,无味精真系值得一赞👍🏻😋鲩鱼片爽脆,碎骨唔多。份量方面,鲩鱼片同皮蛋都好多,超饱肚!泡饭仲要用上日本珍珠米😍,口感烟韧好多~《藤椒鸡粒葱油饼》🐓🍕呢样小食系餐厅推介,葱油饼包住麻辣鸡粒一齐食,食法够新意而且味道都几夹👍🏻。葱油饼好酥脆,略嫌藤椒鸡粒唔够辣同有啲干~《剁椒皮蛋》🥚简单菜式,为咗迎合本土嘅口味,多蒜🧄多辣椒🌶️,香醋够酸,就系呢度菜嘅灵魂。最令小编觉得特别嘅就系佢个口感,唔知点解食落去有啲似溏心蛋嘅感觉🤤,非常特别。《麻辣猪耳朵》🐷份量唔少,够麻、够辣,由佢嘅颜色已经得知佢有几入味。猪耳朵切
红烧排骨汤米线

剁椒皮蛋

《剁椒皮蛋》🥚
麻辣猪耳朵

《麻辣猪耳朵》🐷
份量唔少,够麻、够辣,由佢嘅颜色已经得知佢有几入味。猪耳朵切得幼细,方便送饭。加埋白芝麻粒,加强香脆口感👏🏻。
炸虾酱鸡翼

《炸虾酱鸡翼》🦐
虾酱味道唔会太咸太浓烈,用淡虾酱腌刚刚好,做到提味效果,估唔到两者会咁夹。炸得非常香脆金黄,腌过嘅鸡翼,好难做到入味之余又唔炸㶶,鸡翼刚熟,肉嫩多汁。小编非常推介!😋✌🏻
辣椒咖啡

《辣椒咖啡》冇乜辣椒味,可能系因为点咗冻饮,味觉迟钝咗?! 要大啖大啖饮先有少少辣味🙊《玫瑰咖啡》虽然冇拉花,但胜在系即磨咖啡,但佢用嘅玫瑰糖浆偏甜,下次会叫小甜🙈

最后,我们两个大人加一个细路,食到劲饱。如果您仲唔够食?餐厅可以无限添加饭或者米线!啱晒我哋呢啲带着小朋友嚟食又想悭钱嘅人🙈仲有!如果外卖,主食餐牌可减$10添!真系良心店铺🥰
午餐
红烧排骨汤米线