2023-04-19
观塘骆驼漆大厦3座开左一间系主打无激素鸡嘅餐厅,是用慢煮既方式烹调无激素鸡无激素鸡🐔系啲鸡仔只吃天然谷物,无打针令鸡仔加速长大,会更加健康,而且无激素的鸡吃天然谷物所以所含的营养都比较高👍🏽 食得健康很重要呀❣️每款饭都会送上花生眉豆木瓜无激素鸡老火汤🥣汤料都是足料的,好清甜而且饮得出系无味精的。🔸慢煮无骨滑鸡饭 $88因为慢煮令鸡皮爽薄平时唔食鸡皮的我都忍唔住食左喔😆,鸡肉嫩滑😙食落啖肉好yummy yummy ar😍个酱系自家调制系甜豉油配上蒜蓉及小许嘅辣椒,只系小小的辣味调一调令更惹味饭是加入了糙米同藜麦,营养价值提升左🔸慢煮秘制沙姜鸡饭 $88鸡的味道是一样,分别系酱汁。呢个叫左沙姜酱,沙姜香味散发出黎,唔会好咸,配鸡同个饭好夹呀❣️另外再叫咗两款小食🔸妺猪翠嫩菜心苗($18)食吓啲蔬菜会更健康呀,啲菜都嫩绿🔸溏心蛋($9)呢个溏心蛋都好好味呀🤤 因为用左玫瑰酒黎浸过,好有酒味呀🍶 温馨提示🤓 如果有啲口味系好想食既话,记住打定电话预留定呀,因为卖晒就无喔🤫
每款饭都会送上花生眉豆木瓜无激素鸡老火汤🥣
汤料都是足料的,好清甜而且饮得出系无味精的。
🔸慢煮无骨滑鸡饭 $88
饭是加入了糙米同藜麦,营养价值提升左
🔸慢煮秘制沙姜鸡饭 $88
鸡的味道是一样,分别系酱汁。
另外再叫咗两款小食
🔸妺猪翠嫩菜心苗($18)
食吓啲蔬菜会更健康呀,啲菜都嫩绿
🔸溏心蛋($9)
呢个溏心蛋都好好味呀🤤 因为用左玫瑰酒黎浸过,好有酒味呀🍶