2022-10-01 48 浏览
朋友话好耐冇食过韩国烧烤,今日行完朗豪坊见到呢间都几多好评嘅烧烤店,就入去试下啦!餐厅有几个餐可以选择,简单来讲想食和牛就食A餐,普通牛同埋其他主食就B餐,唔食牛就食C餐,贵有贵食平有平食,视乎你钟意食乜嘢😌我同朋友就拣咗B餐食,第一round嘅时候系唔使自己落嘢食嘅,店员会先上一个牛肉拼盘同埋猪腩肉拼盘俾你烧住先,等嘅时候就可以落住嘢饮同埋去出边嘅沙律吧食住前菜先。出边嘅前菜选择唔算好多,但都有沙律小食同埋甜品3个种类。我哋食𠮶日小食有虾多士,都炸得几香脆,值得一试🥪 肉类方面,牛肉大部份都系安格斯牛肉,有牛版腱,牛肩肉,一口牛等等。不过我今次想推介嘅唔系牛肉,反而系韩式猪五花🐷 平时我好少食五花腩,因为觉得油脂比较多🤔 不过因为今次系烧肉,所以可以将d油脂烧走,而且个边烧到半㶶脆脆地,加埋本身嘅韩式酱汁,一d都唔会漏😀👍🏼👍🏼除咗肉类,餐厅都有几款海鲜供应,我地食左大虾,鱿鱼同蚝,每样都唔错正常发挥🦐🦑🦪