2019-12-13
平时好少可嚟到旺角朗豪坊楼上食野,咁啱经过见到间平平地嘅韩烧,而且装修好似几得意咁,有啲似自修室咁,每个位之间都隔住块板,一于就入去试下啦😊!虽然呢度系食韩烧,但餐牌上写住无烟韩烧,同埋个炉同平时食𠮶啲韩烧有啲唔同,所以烧起上嚟都唔会话好大味,我都唔需要担心件褛吸晒啲味啦😅!呢度有得比你拣任食或者散叫,如果任食就$248 一位,最后我同朋友都拣咗散嗌。叫咗个牛牛板🐮,好得意呀,同个名一样,真系用一块牛牛板去装住唔同部位嘅牛,有韩式牛肋条、厚切牛舌、安格斯西冷、特级牛后腹、黑牛牛板腱、特级牛小排、严选一口牛,总共有7款,啱晒2个人食。啲牛好有韩牛嘅味道,尤其特级牛后腹,牛味浓郁,肉质嫩滑,太好味啦😋😋!济州三色猪五花🐽,个人比较钟意食韩国嘅五花肉,呢度嘅五花肉唔会太过肥,烧起上嚟好香,脂肪比例恰到好处。点埋特制生姜苹果酱🍎、生姜菠萝酱🍍同青柠酱,味道酸酸哋,另有一番风味。韩式牛肉炒粉丝炒得好香,啲粉丝条条分明,唔会嗱埋一堆,加埋韩式牛肉一齐食,非常好味!🤤饮品方面我哋拣咗个Captain Lab & Red Hot,佢用咗实验室嘅容器去装住啲饮品,完全match番晒餐厅个名Lab 10。
饮品方面我哋拣咗个Captain Lab & Red Hot,佢用咗实验室嘅容器去装住啲饮品,完全match番晒餐厅个名Lab 10。不过点完呢个先见到墙上有有啲set 餐,有牛牛板🐮、牛五花🐽、仲包埋test tube series好得意,有士多啤梨味🍓、芒果🥭同苹果🍎,可惜可惜,唯有下次再试过啦!😉