2019-03-15
呢间天后小店,店主系日本人,对健康饮食有种坚持。呢度既食物标榜无味精无添加,酱料都系homemade,而且每碟都有大量蔬菜!想客人食得健康,真系好欣赏店主!呢度既招牌系煮左7小时既猪软骨,友人点左猪软骨丼,我就点左猪软骨野菜咖哩饭。个猪软骨系煮得超「林」,用筷子轻轻一夹就夹开咗,真系无牙婆都食到!食落去感觉胶质好重,系骨胶原啊!而且好钟意佢有好多菜,友人个丼系沙律菜,而我𠮶个系西兰花、萝卜、翠玉瓜等等,个菜唔系白烚,系有调味的!不过个咖哩汁我觉得好淡,完全唔辣,比猪软骨个汁盖过哂,但猪软骨个汁好好味,捞饭一流!真心推介👍🏼😋唯一可以挑剔就系店面细左啲,坐得不太舒服,基本上一定要同人撘枱,但我觉得都ok既,香港寸金尺土,仲要系港岛区,明嘅!希望店主可以一直keep到个质素!