2022-08-21
8月20号系The Artlab by Favilla嘅last day🥲之前系观塘返工,比起其他地方对观塘嘅良心小店就更有感情🥲所以前几日睇完戏就狗冲去做最后支持💛本身去系想食返印象唔错嘅蒲烧鳗鱼味噌炒滑蛋定食,但坐定先知已经转咗全日menu🥲特登黎冇可能因为冇咗个鳗鱼饭就走人啩😂于是就拣咗睇落最健康?嘅烟熏鸭胸芦笋野菌糙米饭(少饭)加沙律(少汁)同日本茶🍵沙律都几健康吓,虽然分量唔算好大但蔬菜种类都多嘅,配法棍,虽然我最钟意食法棍但因为减肥中只能够睇到当食到🥲饭都好快黎,不过我有被个碟吓到少少, 因为个样同我预计嘅好唔同🫢我以为会系日系?但估唔到系炖饭style同落咗好多芝士粉,鸭胸就⋯⋯唔算多🫣但系——饭不可貌相?将个鸭胸摆埋一边捞一捞个饭,入边劲多芦笋洋葱菠菜同菇,每一啖都可以食到满满蔬菜觉得好健康😁奶油sauce?好清淡,糙米饭完全吸收到汁,有滋味嘅同时口感亦都刚刚好,烟熏鸭胸就正常发挥不过略咸少少🤏跟餐茶应该系玄米茶黎,都几好饮😚烟熏鸭胸芦笋野菌糙米饭 7.0/9买单时店员有送咖啡做小礼物,好唔舍得呢间靓靓嘅良心小店,不过仲有其他分店,希望可以坚持下去吖💛
烟熏鸭胸芦笋野菌糙米饭 7.0/9