2017-10-10 1052 浏览
一句讲晒!无老点你架真系推介呢间唔洗去酒楼都食到好正点心既 - 老点点心竹筒饭 比大家门面清楚易睇,真系大大只字写住老点点心数目同传统酒楼相比,绝对唔会逊色过佢地传统嘅烧卖虾饺一定唔少得,甚至仲有其他特色嘅点心添点心纸清楚可以睇,价钱亦绝对可以接受 鲜虾肉饼竹筒饭 : $30第一个先来嘅竟然系竹筒饭,唔好睇佢细细个,但系入面都几多饭架上面大大块既鲜虾肉饼,爽口弹牙,配埋热哄哄既饭食,加埋附带既甜豉油调味,好味!标叔炸馒头 : $18标叔系边个,小编就唔知啦不过佢呢个炸馒头真系好好食就知!因为餐厅唔会炸到佢得个油字,食落口亦唔太感到油腻,都几干身,点埋精髓所在既炼奶!禁既价钱,绝对抵食吾系老点小汉堡 : $26哈哈,个菜名都几好笑不过佢真系一个小汉堡!重要系一个小虾堡黎添相信呢个点心都比较少见啦挂,细细个汉堡,配埋细细块非常好味既鲜虾饼,连同沙律酱一齐食,一啖食落去,有种幸福既感觉架真系就系得禁大个,不过又真系好好味冬笋普通鲜虾饺 : $19普通?一d都唔普通㖞!大大粒既鲜虾系入面,大大啖咬落去,皮薄,馅靓,爽口弹牙,呢个性价比真系好高!你试过就知。。。虾胶玉子豆腐 : $24虾,同样系
一句讲晒!无老点你架真系

门面清楚易睇,真系大大只字写住老点

点心数目同传统酒楼相比,绝对唔会逊色过佢地
传统嘅烧卖虾饺一定唔少得,甚至仲有其他特色嘅点心添
点心纸清楚可以睇,价钱亦绝对可以接受

鲜虾肉饼竹筒饭 : $30

标叔炸馒头 : $18

标叔系边个,小编就唔知啦

吾系老点小汉堡 : $26

哈哈,个菜名都几好笑
不过佢真系一个小汉堡!重要系一个小虾堡黎添

就系得禁大个,不过又真系好好味

冬笋普通鲜虾饺 : $19

普通?一d都唔普通㖞!

虾胶玉子豆腐 : $24

虾,同样系爽口弹牙,而玉子豆腐就有惊喜,因为食落,d玉子豆腐竟然有咸鱼味!
唔知正唔正常,不过又真系几好味,可能系餐厅加入嘅调制,重点系食完有冇事,又几有惊喜㖞

戚风班兰马拉糕 : $22

呢个又系少之又少,通常传统酒楼嘅马拉糕,只系黄色,用黄糖做嘅𠮶啲,原来班兰味有几好食㖞!
重点系餐厅将佢整得好松软,我谂佢都系餐厅其中一个最受欢迎嘅点心之一

茗茶 : $6 / 位

呢杯茶都要讲一讲嘅,食点心,始终都要饮啖茶去消一消济,解一解腻,呢个茶就系最正既普洱茶啦
,但系餐厅将佢调校得唔会太浓,亦唔会太淡,味道适中,适合每个人饮,用嚟送佢嘅点心,真系一流

总结系,如果唔想下下去酒楼食点心,呢间绝对系不二之选,点心好食,服务其实都唔错,不过间店嘅大小就比较细,可能等位嘅时间就要比较长了
大家都去试试啦