2022-10-02 193 浏览
放假去开湾仔整野,心仪嘅 Cafe 无开,就临急临忙揾左间喺利东街附近嘅Cafe 试下,本身见佢评价几好,个门口又整得几 fresh,都有少少期待,点知一入门口,我真系想行返出去 🤨 个女侍应粒声唔出,亦都无伸手示意,只系好恶咁望住我哋,然后拎个餐牌就咁放喺张枱度,就行开左去拎水俾我地,果一刻我真系以为佢唔想做我地生意 🙈 一直到比水我地,都完全无出声,笑容都无,如果唔系已经开始落雨,又好肚饿,我真系会直接离场算!落单果个就好少少,因为佢要 confirm 一次我地个 order,被迫开口讲野 😂 到埋单又系妙,收钱果位男士又系无表情,拎张单埋黎就咁摆低,找钱又系咁 😑 一直到离开我都感受唔到任何佢地想做生意嘅感觉⋯⋯ 我唔需要你好殷勤咁招呼我,亦都唔觉得顾客就系上帝,但我觉得基本嘅礼貌同尊重都必须要有嘅;咁又可能呢间Cafe系主打唔出声同冇礼貌啦,当我事前冇调查清楚佢嘅 style 啦 🙈Crab Meat Spinach Omelette满满嘅蟹肉同埋菠菜,蛋煎得好香唔油腻,半碟嘅面包好香脆,其实水准都几好~Grilled Chicken Avocado Ciabatta 鸡肉唔算

Crab Meat Spinach Omelette

鸡肉唔算太鞋,有淡淡调味料嘅香味,牛油果同埋蕃茄啊菜𠮶啲都俾得够,食落都好清新同够饱嘅,味道普通唔算突出,但系一个健康嘅选择 🙈

Iced Mocha & Skimmed Milk Flat Whtie
Flat White 普普通通,唔难饮但冇惊喜;Mocha 麻麻地,朱古力同咖啡嘅比例掌握得唔系太好,唔太推荐 🙈

其实间餐厅装修得几好,有挂起唔同黑胶唱片,亦都会播音乐,当日播嘅系比较 Rock 嘅歌,所以我就略嫌嘈少少,同一个宁静嘅周末下午显得有少少格格不入 🙈

不过我应该都唔会再去呢间Cafe,环境系OK,但服务太差,食物同饮品质素亦都唔见太突出,同区应该有更加多更好嘅选择 🤓

但公平D讲一句,亦都有可能系用餐体验不佳,导致到我对味道嘅评价都比较负面,所以呢,如果你想有一个独特嘅用餐体验,或者想去验证一下佢嘅服务态度有冇进步到,我都欢迎大家去呢间试吓 😂