2018-02-14 22 浏览
成日听同事讲伦哥火锅好正 海鲜够新鲜 火锅料丰富足料,包保食到饱到行唔郁!今晚我就叫左妈咪同妹妹陪我去食,睇下同事有无夸张先。8点左右去到,全院满座。虽然已订位,但都等左10分钟。一路等一路闻到d鸡煲同汤底香辣味,好肚饿。。。一坐低店员就奉上两碟凉拌小食,我地九秒九清左 哈哈。火锅店既凉拌或开胃小食多数都系细细碟 有点马虎,唔期望会好好食,但呢度既凉拌又意外地入味,够酸够香辣,赞。热辣辣佛跳墙到~~个料简直足料到满泻,啖汤梗系又清又鲜甜~最重要系火喉够,又够热!系等紧鸡煲既时候,就睇下伦哥教学啦!鸡煲到~~~照住伦哥指示,将鸡煲每两分钟打开盖炒一炒,重覆四次,即可享用。开始先食沾满麻辣汁同香料既鸡煲,吸哂汁同软稔稔既紫葱系我最爱~~鸡件细细件,每件都可以沾满酱汁,实在好好味。食到一半,就可以加入猪皮,鱿鱼,牛柏叶一齐食。咁样炒d 猪皮,鱿鱼,牛柏叶真系好爽口,好有次序既食法!超正!转左火锅底后继续食!!环游海鲜盘出场~~有 (一次性人头份量的 沙井蚝,迷你象拔蚌等) 和 (可无限添加的 鸳鸯海虾,龙趸片,脆鲩鱼,鱿鱼,刀是,钻石蚬等)整体海鲜都非常新鲜,而且有多款可以添食,实在好抵!!

热辣辣佛跳墙到~~

系等紧鸡煲既时候,就睇下伦哥教学啦!

鸡煲到~~~

转左火锅底后继续食!!

环游海鲜盘出场~~

整体海鲜都非常新鲜,而且有多款可以添食,实在好抵!!

伦嫂手打双滑~~

果然系自家手打,鱼滑又滑又弹牙,正。

无与"伦"比牛颈脊~~

识食牛同爱牛既朋友都一定知牛颈脊既魔力。牛味重,又好香油脂味,咬落口软绵绵,好有层次既感觉。系我最中意既牛一部分。

当然唔少得云吞水饺及丸类啦~

而我最欣赏既系佢个白鱼旦,非常弹牙兼且无腥味,口感一流,好味!

农历新年前仲有小惊喜,每人有得抽奖!我地就抽到伦哥靓靓利是封一包!又cute又实用。

一边食仲可以一边享用任饮汽水,凉茶,红茶等饮品。$300有找可以任食海鲜,靓牛肉同其他高质火锅食材,我觉得超值!!