2021-07-17
✨无花果酱最出色✨.因为好钟意食Scone(♥ω♥*)亦睇到大量foodies推荐Loft and Scone, 所以决定去一趟 ♪ 当日平日十二点松啲到,楼下两枱坐满人,楼上则冇人,因为楼下两枱都就食完,所以决定系楼下吧枱等~等咗5分钟就有位了💕做足资料搜集嘅我叫咗大部分人都推荐嘅Scone 及Roll cake,至于件Yuzu & Passion Fruit Cake by cookuu 则见到细细旧几可爱影相几靓,就顺便叫埋试下~.🔻Scone set with homemade mascarpone cream & flg jam $68评分:7.5/10一set有两件Scone,大部分人都话佢Scone好食,但我反而比佢嘅无花果酱惊艳到😻词汇太贫乏只能讲好好食,系可以媲美文华玫瑰果酱嘅jam! 至于Scone都唔错嘅,口感都几丰富,外表望落以为会硬,但实际咬落去几松化;不过我个人钟意表面偏平滑及脆啲嘅Scone多啲🙈.🔻Hojicha Roll Cake $58评分:$8/10都几大件啱两个人share,而焙茶味几浓而且唔会有苦味😻Cream亦好多,而且甜而不腻,如果卷蛋嘅蛋
评分:7.5/10
🔻Hojicha Roll Cake $58
评分:$8/10
都几大件啱两个人share,而焙茶味几浓而且唔会有苦味😻Cream亦好多,而且甜而不腻,如果卷蛋嘅蛋糕体再湿润少少就更好!
🔻Yuzu & Passion Fruit Cake by cookuu
评分:5/10
叫个阵都预咗主要系作为拍摄道具,卖相好可爱,仲有个滴管for我哋吱啲野落个蛋糕到几得意🙈
📍Loft & Scone (中环)
@loftandscone
中环机利文新街6号地舖
如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我以下嘅𝐒𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐌𝐞𝐝𝐢𝐚
🔸𝐈𝐠: 𝐅𝐢𝐛𝐞𝐞𝟑𝐛
我同细妹坐咗两个钟,其间都唔太多人,店内亦几靓,可以系咁影相,整个用餐体验系好舒服💕顺带一提,如果要水就要上楼上自助水吧斟水,虽然有啲啲麻烦,但店舖并无加一服务费,绝对可以接受,而且店员都好亲切( ๑⃙⃘ˊᵕˋ๑⃙⃘ )好加分