2012-07-15 20 浏览
纳闷的星期日下午,念住食个甜品氹下自己开心。平时夜晚经过猪仔都见好多人等位,难得见今日四点几无咩人,于是就念住入去试试。环境尚算坐得舒服,枱的舖排比对面海记好,坐得阔落啲。不过以咁细的舖位,灯略嫌太多,唔系好环保。见佢餐牌都好多种类拣,都一时花多眼乱。结果我地叫左一个黄金海岸同一个佐治团子。唔知系咪我要求过高,我觉得落单的姐姐莫讲话一点不欢容,甚至有点黑面…还好野食好快就到。卖相还可以,但味道令人好失望。佐治团子的团子一阵好重的糖精味,好假好难食!我宁愿佢系无加料的糯米味。抹茶雪糕虽然未至于过甜,但抺茶味淡又无甘味,而且雪糕质地多冰少奶,唔够细滑。底部的豆腐花豆味欠奉,水汪汪,淡戊戊,令整个甜品的配搭变得更奇怪。黄金海岸我只试了一口,但系芒果汁好重糖水味,而且杂果(瓜)连睇都睇得出系淡而无味。Sorry to say, 只此一次。never again

还好野食好快就到。卖相还可以,但味道令人好失望。