今日去咗荔枝角行街,朋友想食海鲜火锅,经过见到呢间相马日式火锅,食完有惊喜!餐厅嘅室内布置又靓又大又舒适,配合柔和嘅灯光,令人感觉好舒服,实在系食火锅、聚餐嘅理想地方。首推系呢款芝士龙虾汤茶碗蒸,真系烧得刚刚好!鲜甜嘅龙虾肉搭上香滑芝士,口感层次分明,既有海鲜鲜味,又有芝士浓郁香,真系一流👍🏽另外,任食惹味龙虾鸡煲亦唔可错过!火候控制得宜,新鲜龙虾同鸡肉煮得岩岩好,汤底够香浓,大大煲,惹味得令人食到停唔到口!真正重头戏就系极尚龙虾蒸海鲜!拼盘应有尽有,包括鲜龙虾、鲍鱼、鱼、贵妃蚌、扇贝同虾等各式海鲜,新鲜爽脆,口感弹牙,同朋友食得好开心👍🏽👍🏽👍🏽火锅汤底我选择咗甜豉油汤,汤头鲜甜,搭配优质牛肉同鸡腿肉,实在无得顶🔥肉质滑润,散发出浓浓嘅肉香,食完一旧又一旧,根本停唔到口😁总括来讲,相马日式火锅真系一个非常舒适嘅地方,无论系环境定系食物质素都好出众,特别适合同朋友聚会,大家可以一齐享受美食,分享快乐,绝对值得一试!

2024-11-14