2024-10-07
身为饺子控既我 务必要试哂所有香港饺子店🤩今次黎到几乎区区都有分店既 🥟📍饺掂手工饺子云吞专门店中环分店🥟🥟🥟必食 龙凤松茸双灼饺 👏🏻 饺子大大只😍 皮薄到透肉 卖相满分~一咬开 肉质好扎实 浓郁松茸鲜味😍 系几惊喜🤩 好足料! 另外配左个 状元九鼎汤《粉葛 活鲮鱼 活鲫鱼 陈皮蜜枣 等配料》 汤头比较清甜 同松茸饺子好夹👏🏻 突出左松茸既鲜香 + 增加肉汁 口感更上一层楼👏🏻煎韭菜猪肉饺🥟 两边饺子皮煎到金黄免😍 爆多馅料一咬落去个外皮系猪脆口 sharp sharp声! 惊喜❤️ 肉馅调味好适中😝☺️ 又够juicy 🧡韭菜都好香,好新鲜 🤪🥟煎粟米猪肉饺粟米好香甜大大粒😛每啖都咬到粟米! 肉质好扎实~ 完全系真材实料嘅手工饺子😍食煎饺我好钟意配唔同酱料^_^ 一黎有多种味道层次 二黎刺激味蕾☺️四川辣椒酱 都算辣ga 但同饺子馅料好夹☺️ 菜谱豆豉酱 有好多大大粒嘅菜脯,每啖都夹杂着豆豉香 ☺️ 几特别! 四川凉皮~ 中辣食完热辣辣既饺子 必须配返个正宗四川凉皮☺️凉皮好透薄滑身 食到shu shu声😂 花生香气同四川辣椒酱好夹 ☺️ 唔会油腻! 好欣赏店家提供自家制腌萝卜 ☺️ 酸度刚刚
今次黎到几乎区区都有分店既 🥟
📍饺掂手工饺子云吞专门店
中环分店🥟🥟🥟
必食 龙凤松茸双灼饺 👏🏻
饺子大大只😍 皮薄到透肉 卖相满分~
一咬开 肉质好扎实 浓郁松茸鲜味😍
系几惊喜🤩 好足料!
汤头比较清甜 同松茸饺子好夹👏🏻
突出左松茸既鲜香 + 增加肉汁 口感更上一层楼👏🏻
煎韭菜猪肉饺🥟
两边饺子皮煎到金黄免😍 爆多馅料
一咬落去个外皮系猪脆口 sharp sharp声!
惊喜❤️
肉馅调味好适中😝☺️ 又够juicy 🧡
韭菜都好香,好新鲜 🤪
🥟煎粟米猪肉饺
粟米好香甜大大粒😛
每啖都咬到粟米!
肉质好扎实~ 完全系真材实料嘅手工饺子😍
四川辣椒酱 都算辣ga 但同饺子馅料好夹☺️
四川凉皮~ 中辣
食完热辣辣既饺子 必须配返个正宗四川凉皮☺️
凉皮好透薄滑身 食到shu shu声😂
花生香气同四川辣椒酱好夹 ☺️ 唔会油腻!
好欣赏店家提供自家制腌萝卜 ☺️
酸度刚刚好! 爽口好开胃 食完一粒 感觉好似可以食多几旧饺子😂😂😂😂
左 蜂蜜柠檬薏米水~ 甜酸甜酸好开胃 仲有粒粒薏米食☺️
右 自家制山楂雪梨水 每啖都饮到山楂嘅酸同雪梨嘅甜 两者好夹 唔会过甜 推荐☺️
听讲佢个芝士系列都好出名 唯有留返下次试☺️
好食!😋