2020-02-04
Fleur Hong Kong #荃湾嚟到南丰纱厂地下,见到呢间Cafe用云石白色为主调,成间Cafe好少女感觉,深深地佢嘅装修吸引着!喺Menu度见到啲食物都非常之靓,忍唔住入去,果然卖相味道都好好!Fleur lover🥞$128松饼、忌廉、水果、杂莓、有机枫糖浆、食用花完全俾佢嘅卖相所惊艳,非常澎湃🤩首先七彩缤纷嘅颜色的确好靓,另外完全冇谂过佢个松饼居然系咁大份,即刻觉得抵食咗好多🤣成个松饼嘅主要味道来源来自于佢个忌廉,佢个忌廉好重奶味而且非常细滑,甜度恰到好处,再加上佢铺满左开心果等等嘅果仁,非常香口,令到成个松饼好好味🥳松饼口感似海绵蛋糕,同我想像嘅松饼口感有出入,不过好彩佢都松软而且重蛋味,入面仲有啲蓝莓干,配埋啲忌廉同埋酸酸地嘅莓一齐食都唔错。味道: 4.4/5性价比: 4.1/5Meat lover🐑$168羊肋骨、蒜蓉橄榄油薯蓉、羽衣甘蓝、食用花同样冇令我失望,羊肋骨带少少脂肪,非常之淋,而且羊膻味恰到好处,配上酸酸味味嘅酱,味道特别,系一道高质嘅羊🥳另外不得不提佢个蒜蓉橄榄油薯蓉真系好好味🧅🥔佢同一般嘅薯蓉非常唔同,混入咗啲薯粒,好重薯仔味,巧妙地用咗蒜蓉橄榄油,令
Fleur lover🥞$128
松饼、忌廉、水果、杂莓、有机枫糖浆、食用花
味道: 4.4/5
性价比: 4.1/5
Meat lover🐑$168
羊肋骨、蒜蓉橄榄油薯蓉、羽衣甘蓝、食用花
同样冇令我失望,羊肋骨带少少脂肪,非常之淋,而且羊膻味恰到好处,配上酸酸味味嘅酱,味道特别,系一道高质嘅羊🥳另外不得不提佢个蒜蓉橄榄油薯蓉真系好好味🧅🥔佢同一般嘅薯蓉非常唔同,混入咗啲薯粒,好重薯仔味,巧妙地用咗蒜蓉橄榄油,令到薯蓉更加香,但又唔腻!就连佢嘅羽衣甘蓝都用咗啲柚子醋作调味,酸酸地咁非常好食!
味道: 4.6/5
性价比: 4.2/5
整体来讲呢间Cafe算系喺南丰纱厂入面定价较高,但系味道超高质🤩🤩🤩系我暂时喺入面食过最好味嘅一间,卖相又吸引,强烈推介!