2024-04-01 112 浏览
无讲得咁好哩间舖头系荃湾都一段时间,系疫程期间又有杂志等讲得多,当时行过都几多人排队,而家就无乜啦!今日下午茶吾知道食乜,咪去买旧原味$30试下,评价标准系食开深水埗的经典。环境—佢比经典大两三倍,—装修吾知道系咪用白光,加埋墙的颜色,感觉好旧。—好多味道放晒系度,吾知道放几耐。—铺面又卖鸡蛋,自己觉得食物店通常吾会,好似街市服务—礼貌肯定比经典差,无耐性卫生—只收现金,虽然佢有带胶手套,但感觉就系好似其他餐厅一样,会用手搂完钱会掂到蛋糕,—哩度吾会比胶袋,但个盒特别有几个孔,估计系如果蛋糕热可以吾使焗住,但一路攞系街度行就会入灰尘。食物—每次(起码10次)系经典买都系热辣辣,香喷喷,但哩度系常温,吾知道系无人买定乜原因啦!—哩度可能大旧d,但无咁好味,一来无蛋味,二来无香味,三来黐口(睇到上下两层吾同密度,可能生熟程度同密度影响)
无讲得咁好

—佢比经典大两三倍,

—装修吾知道系咪用白光,加埋墙的颜色,感觉好旧。

—好多味道放晒系度,吾知道放几耐。

—铺面又卖鸡蛋,自己觉得食物店通常吾会,好似街市

—礼貌肯定比经典差,无耐性

食物

2024-04-01