2023-02-27
品茶系bellofood周末其中一个好钟意嘅活动,今次就去咗位于大馆嘅乐茶轩,一间集茶艺同素食于一身嘅茶馆🍵呢度嘅茶menu非常丰富,绿茶、白茶、青茶等等应有尽有,我地嗌咗极品有机牡丹王($78)同黄小茶冷泡茶($48)🍵 白茶极品有机牡丹王清香带鲜甜,黄小茶回甘醇和,具层次感!下午时段有多款素食点心提供🥢.奶皇包 $35.红枣糕 $32.干炒素牛肠粉 $58.煎让加咸街豆腐 $38.芥末蜜糖鱿鱼圈 $58.迷你荷叶糯米包 $42.上汤浸白玉菇娃娃菜 $48.素食点心食完唔会有油腻感/好济嘅感觉,bellofood尤其钟意豆腐,香口同时唔会对肠胃造成太大负担!而浓郁红枣香气嘅红枣糕亦系是日highlight之一😚佢地有个LockCha Beer tasting package,$98就可以试晒佢地四款乐茶啤,真心好吸引!不过友人唔饮酒所以今次无嗌到,但我相信好快我就会叫埋班酒鬼fd黎啤啤佢🍻🍵🤪
下午时段有多款素食点心提供🥢
.奶皇包 $35