1K
2019-04-23 80 浏览
M佬未识我之前都好怕食辣,但同咗我一齐之后,佢嘅嗜辣程度大大提升,可能因为我够晒hot啦。今日我又同M佬去度铜锣湾养心殿台式养生锅,呢度嘅麻辣锅,除咗够辣够麻,仲好香添。麻辣锅麻辣锅放入唔同药材同香料,所以呢个麻辣锅,除咗麻同辣之外,仲辣得好香,所以话识食辣嘅,唔系得个辣字,仲要有埋个香字!锅入面仲有细嫩爽滑嘅鸭血同吸晒汤嘅冻豆腐。而鸭血仲可以免费添加一份,够晒满足!黑松露虾丸 + 梅菜猪肉丸今日叫咗两款自家制嘅手打丸,分别系超香黑松露味嘅虾丸,入面仲有好多鲜虾粒,好弹牙;另外嘅梅菜猪肉丸系另一推介,梅菜令呢粒猪肉丸更有层次,同样系爽口弹牙。饺子拼盘所有饺子都系自家制,皮薄多馅,总共有六款饺子,包括极品水饺、鲜虾云吞、韭菜饺、麻辣牛肉饺、鱼皮饺同水莲饺!A姐至爱鱼皮饺,鱼味香浓,爽口弹牙;我就最钟意韭菜饺,韭菜新鲜爽口,肉汁丰富!御选梅花猪猪肉味好香浓,肥瘦度适中,肉质鲜嫩。莴笋食麻辣锅就梗系要食莴笋,煮到佢林晒,吸晒啲麻辣味,真系好过瘾!

麻辣锅

黑松露虾丸 + 梅菜猪肉丸

饺子拼盘

御选梅花猪
猪肉味好香浓,肥瘦度适中,肉质鲜嫩。

莴笋
2019-04-17