BACI Trattoria Bar 意大利餐厅酒吧出品的Pizza系50 Top Pizza Asia – Pacific 2023 (亚太区50大薄饼大赛)中得到全港第2名🥈亚太地区第17名,勇夺如此高的地位真系唔容易!餐厅位于中环兰桂芳,走休闲风、摩登路线,有开放式厨房的设计,又有得近距离睇到厨师手造Pizza🍕最正系Weekend Brunch 任食前菜、薄饼、海鲜、甜品都只系每位$488,性价比极高💯梗系要讲左Pizza先!Brunch Menu有4款Pizza系可以无限任食的,分别有Margherita、Italian Sausages、Tuna, Onions & Mozzarella、4 Formaggi、Pepperoni。我地要左最经典的Margherita,铺满水牛芝士🧀涂上蕃茄酱🍅饼底够薄,食落好湿润juicy,面团咬落的质感系烟烟韧韧,好好食!另一款要左重口味少少的Pepperoni,意式辣肉肠好惹味,食多左都唔觉得腻。同埋钟意佢个size,真系岩岩好,唔会太大个,仲有quota出去拎野食。前菜、薄饼、海鲜、甜品以自助形式供应,另有一系列主菜可以加配,价钱由$

前菜、薄饼、海鲜、甜品以自助形式供应,另有一系列主菜可以加配,价钱由$38起
海鲜柜枱有龙虾、青口、螺、虾、蟹拑,款式唔算好多不过胜在有龙虾🦞肉质爽弹,拎多两转都回本。一场来到都加左份主食意式海鲜浓汤,味道香浓偏重蕃茄味,食完冻海鲜饮返啖汤暖暖肚先😋

我地食完海鲜先返转头食前菜,都有好多沙律、芝士、ham选择,每样夹少少都饱。最后甜品corner有6款蛋糕、2款Gelato、仲有几款水果,好丰富~

驻场Bartender都有介绍下佢地既Signature Cocktail🍹我地都试左两款,Baci Passionfruit Martini 以冧酒为基底,配热情果、蜜糖、柠檬,面头系苹果味的泡沫🍸饮落酸酸甜甜好refreshing。另一杯系餐厅仲好有heart!! 请左魔术师黎每张枱表演,气氛好好。

📍#BACITrattoriaBar (#中环美食)
#中环 #兰桂坊 德己立街30-32号加州大厦地舖