2024-08-22
📍「Easy Joe二世祖」- 大角咀最近推出咗新菜式,所以又嚟食啦😇🍴墨鱼汁海鲜意大利饭💰HK$218✨推荐指数:9/10卖相几靓,大大只虎虾放面,仲有青口同蚬各两只,份量正常😗虎虾好大只弹牙,青口同蚬都几大只,青口好嫩有酒味而且juicy ,几有惊喜😋墨鱼饭食到有海鲜味,而且都多墨鱼粒,饭身粒粒分明,不过个墨鱼汁咸咗啲同湿咗啲,干身啲同无咁咸会更好😗不过重口味嘅👦🏻觉得个咸度好👌🏻🤣🍴热溶芝士烧烤酱猪肋骨💰HK$188✨推荐指数:8/10呢份超大份呀,热溶芝士铺满猪肋骨,食落猪肋骨好入味,肉质好够腍,可惜酱汁甜咗少少🤏🏻,连埋咸香拉丝嘅芝士食好邪恶😈另外仲有好多炸薯角,炸得外皮香脆,连埋芝士食好惹味😋🍴泰式蒜香虎虾酸辣汁沙律💰HK$128✨推荐指数:8/10一碟有两只大虎虾,食落几弹牙,酱汁酸酸甜甜,沙律菜都几新鲜,泰式风味几开胃😗🍴阿祖朱古力心太软配豆腐雪糕💰HK$88✨推荐指数:7.5/10心太软上面加咗对眼,再以蓝莓、蜜糖同花瓣做伴碟,卖相几可爱😆一切开入面嘅朱古力酱就流出嚟,不过唔知点解个酱有少少冻冻哋,朱古力味都够浓嘅😕心太软外层都有少少香脆嘅口感,不过就实心少少,同埋唔
最近推出咗新菜式,所以又嚟食啦😇
🍴墨鱼汁海鲜意大利饭
💰HK$218
✨推荐指数:9/10
🍴热溶芝士烧烤酱猪肋骨
💰HK$188
✨推荐指数:8/10
另外仲有好多炸薯角,炸得外皮香脆,连埋芝士食好惹味😋
🍴泰式蒜香虎虾酸辣汁沙律
💰HK$128
✨推荐指数:8/10
🍴阿祖朱古力心太软配豆腐雪糕
💰HK$88
✨推荐指数:7.5/10
心太软外层都有少少香脆嘅口感,不过就实心少少,同埋唔够热,再热啲会更好😗
豆腐雪糕嘅豆腐味好重,平衡返个心太软几正😋
🍴冻二世祖特浓朱古力 🍫
💰HK$48
✨推荐指数:10/10
就系为咗佢哋嘅世一特浓朱古力而返嚟🤩
❤️🔥真系好好好好好好饮😋😋😋‼️
闻落已经有好重嘅朱古力味😚饮落朱古力味真系超浓,唔会太甜或好苦,甜度岩岩好💯
佢哋用个樽雪冻,唔会另外加冰,所以唔会冲淡左啲朱古力味,可以keep 住咁浓🤤难怪系佢哋嘅招牌❤️
🍴士多啤梨沙冰
💰HK$52
✨推荐指数:9/10
呢杯沙冰劲大杯!饮落士多啤梨味好出,酸酸甜甜劲解漏,而且沙冰都打得好幼细,好饮👍🏻