🤍Owens 真系我超级推荐嘅cafe,以往到访都觉得每样食品都高水准,仲要好多甜品选择。人气超高,不论lunch或者dinner都成日有人排队,cafe关注组都有常客,真系无限回访之店!黎紧owens 仲会系将军澳开分店,呢间真系好值得更多地区嘅人认识。同埋呢到嘅店员都服务好好,睇得出佢地真系用心待客。除左散叫,餐厅都有2人餐同1人dinner set,二人餐包左沙律/汤、头盘、两个主菜、甜品同餐饮。dinner set仲可以add on加小食,之前黎食过呢到嘅小食都好高质,所以加左好多小食+甜品。🦑脆炸鱿鱼须 +$28鱿鱼须炸得脆口够热,表面洒有香草,仲可以点埋沙律酱,个人觉得唔点都够味!🍟薯条三兄弟 +$38最钟意薯条有好多种酱点,计埋茄汁有4种酱,分别系青芥末酱、松露酱同明太子酱。薯条粗身,无油腻感觉,忍唔住不停食!三种酱中最钟意松露酱,同薯条最match!🦪芝士/蒜蓉焗生蚝 +$68/4只生蚝大只饱满,新鲜完全无臭味。两种味道,焗蚝面嘅芝士焦香,呢款比起蒜蓉会更加食到蚝嘅鲜味。蒜蓉份量够晒多,蒜蓉味渗透落蚝到,两款都好惹味。🦞法式蟹肉龙虾汤 +38套餐本身包左沙律/餐汤,+$

同埋呢到嘅店员都服务好好,睇得出佢地真系用心待客。

🦑脆炸鱿鱼须 +$28
脆炸鱿鱼须

🍟薯条三兄弟 +$38
薯条三兄弟

🦪芝士/蒜蓉焗生蚝 +$68/4只
蒜蓉份量够晒多,蒜蓉味渗透落蚝到,两款都好惹味。
芝士/蒜蓉焗生蚝

🦞法式蟹肉龙虾汤 +38
套餐本身包左沙律/餐汤,+$38升级左我最爱嘅龙虾汤,汤入面有粒粒龙虾肉。汤质地creamy,味道浓郁。

🐮红酒汁烩牛胸腹肉意大利饭 $118
红酒汁令牛胸腹肉嘅香味大大提升,牛胸腹软腍
本来以为牛胸腹肉粒份量不多,但原来好多大大粒牛藏左系饭入面。
饭粒口感烟韧,湿润度适中,吃下去有爽口洋葱粒,令口感更丰富
红酒汁烩牛胸腹肉意大利饭

🍝明太子虎虾意粉 $128
虎虾大大只,够爽口。明太子足料,酱料creamy,意粉挂满明太子酱,不过呢个食得多会有少少腻。
明太子虎虾意粉

🍴开心果麻糬提拉米苏 +$48
到左我最钟意嘅甜品!每次黎都会食tiramisu,呢到都有近期最热门嘅开心果味。
Tiramisu 有微微咖啡酒味,最喜欢入面有粒粒麻糬,口感好烟韧!
开心果麻糬提拉米苏

开心果cream好顺滑,上面撒满开心果粒粒,开心果味道主要来自开心果粒粒

🍫朱古力心太软伴雪糕 +$48
朱古力溶岩浆够晒流心,朱古力味好香浓。但如果外皮焗得再脆d就更好
朱古力心太软伴雪糕

🥤冷薄荷朱古力 +$20
我要推佢上薄荷朱古力关注组!薄荷味够浓,同朱古力味balance得好好,两个味都刚刚好!
薄荷朱古力

☕️Latte +$19

食左成10样野 ,total先系6旧水,真系想静鸡鸡收埋咁好嘅餐厅唔好俾咁多人知要排好耐队
脆炸鱿鱼须
薯条三兄弟