2023-12-09
之前好似都有介绍过大家嚟呢间位于旺角嘅凤雏炖鸡😆近排天气开始慢慢变凉少少🤏🏻个脑即刻crave for啲暖笠笠嘅嘢食♨️但系又唔想打边炉又或者烧肉𠮶啲~一嚟太热 二嚟通常𠮶啲如果要性价比高就要任食 但又唔想撑破肚皮🤰🏻韩式嘅呢一种炖鸡就真系啱啱好fit💯煮好一大碟热腾腾嘅炖鸡 入面其实都有齐晒肉、菜、面食等等个原理其实同打边炉都有啲似😆仲可以自己加自己钟意食嘅料 有菇、年糕、鱼糕鱼蛋 等等~仲有饭焦 超特别😯你喺厨房直程煮埋出嚟比你🤭今次依旧嚟到都系叫我嘅favourite🤎凤雏炖鸡(无骨) $248辣度方面我拣咗少辣🌶️增添一点惹味~唔怕辣嘅大家 都推荐你地加辣!上次同朋友食啲冬粉(类似韩式𠮶种宽粉)完全唔够分 最后要争住食😂因为啲冬粉索晒啲汁 又劲弹口 真系食到停唔到口🥹今次学正咗 加多咗一份冬粉 咁就唔洗惊食得唔够喉😌冇嚟一排 但系质素依然保持到👍🏻鸡件份量依旧比得好慷慨 而且炖得刚刚好 唔会好柴 去好晒骨真系好啱我呢啲懒人😝而且本身附上嘅蔬菜例如青瓜、红萝卜、薯仔等 真系多都斋食佢哋都够晒饱🥬2个女仔嚟食 份量刚刚好 又可以解决到想食韩国嘢嘅心瘾😉另外个人都觉得餐前附上嘅小菜 青瓜
近排天气开始慢慢变凉少少🤏🏻
个脑即刻crave for啲暖笠笠嘅嘢食♨️
但系又唔想打边炉又或者烧肉𠮶啲~
韩式嘅呢一种炖鸡就真系啱啱好fit💯
煮好一大碟热腾腾嘅炖鸡 入面其实都有齐晒肉、菜、面食等等
个原理其实同打边炉都有啲似😆
你喺厨房直程煮埋出嚟比你🤭
今次依旧嚟到都系叫我嘅favourite🤎
凤雏炖鸡(无骨) $248
辣度方面我拣咗少辣🌶️增添一点惹味~
唔怕辣嘅大家 都推荐你地加辣!
因为啲冬粉索晒啲汁 又劲弹口 真系食到停唔到口🥹
今次学正咗 加多咗一份冬粉 咁就唔洗惊食得唔够喉😌
冇嚟一排 但系质素依然保持到👍🏻
2个女仔嚟食 份量刚刚好 又可以解决到想食韩国嘢嘅心瘾😉
凤雏炖鸡(无骨)
凤雏炖鸡(无骨)
另外个人都觉得餐前附上嘅小菜 青瓜好好食!🥒
争啲忍唔住上主菜前食晒啲小菜🤓
下次有机会都想嚟试下食佢哋其他menu 见到隔离枱食猪脚同酱油蟹 都劲吸引🤩