2017-06-25
与朋友饭聚,唔想拣啲限时1.5-2小时嘅餐厅,倾计时又有侍应不断执走枱面嘅餐具,暗示你要快啲走。行过山林道,见到无限时火锅,有普通版火锅($228)或龙虾汤火锅+鸡煲($288)。海鲜拼盘列左多种海鲜,望落几吸引,就试吓呢间。价钱只相差$60,我地梗系拣龙虾汤底。鸡煲就拣左唔辣。鸡件及洋葱好入味,洋葱煮得好腍。鸡煲献汁香浓,其实可以叫碗白饭捞汁食,不过要留肚食火锅。海鲜拼盘的波士顿龙虾及贵妃蚌够抢镜。开边龙虾已预先蒸好,只需放锅中稍为翻热即可。一只龙虾够4人分量,唔单止虾身厚身,龙虾钳位置更加唔可以错过。揸住龙虾钳食,顿觉食得豪气。拼盘有唔少矜贵食材:贵妃蚌、鲍鱼、海虾、广岛蚝、钻石蚬、珊瑚蚌。海虾和鲍鱼弹牙。仲有火锅唔少得嘅丸类、蔬菜菇菌、肠仔、腐竹。推介黑椒马蹄贡丸,爽口安格斯牛鱼皮饺、鱼旦、牛柳粒任食火锅配料餐牌饮料选择亦多,放在雪柜任攞。仲有几款韩国饮品:乐天芒果汁、石榴汁同忌廉鲜奶。唔想饮罐装饮品,可以攞瓶装蜂蜜菊花露、酸梅汤和蜂蜜柚子。我饮左芒果汁同装蜂蜜菊花露,味道不错。老板娘话瓶装饮品都是自制的 👍
价钱只相差$60,我地梗系拣龙虾汤底。鸡煲就拣左唔辣。
仲有火锅唔少得嘅丸类、蔬菜菇菌、肠仔、腐竹。
推介黑椒马蹄贡丸,爽口
安格斯牛
鱼皮饺、鱼旦、牛柳粒
任食火锅配料餐牌