2019-09-12 173 浏览
市面有唔少任饮任食放题都设有限时, 想同朋友慢慢食, 慢慢倾下计, 大角咀街角就有一间任饮任食既鸡煲+火锅, 全晚只需一个价钱, 全包! 地点唔近地铁, 太子站/旺角地铁站行去都要10分钟, 平日入夜, 餐厅内人流唔多, 环境开扬、整洁, 两旁仲有电视睇tim....入座随即拣款鸡煲先, 四款鸡煲中我地就拣左最邪恶既芝士鸡煲, 鸡煲同样任食, 所以食完呢款鸡煲后, ORDER另一款鸡煲都可以。自助区设酱油区、饮品区同埋蔬菜+甜品柜, 野饮方面主要有罐装汽水、纸包饮品, 加HK$20/位仲可以无限饮酒类饮品鸡煲上台时, 鸡件已经为半熟, 上台再以沙漏计时煮焗3mins就食得芝士鸡煲有唔少芝士碎, 3mins后将鸡煲捞至平均, 虽然芝士未至于拉丝, 但阵阵芝士香味散发著, 已经流口水....鸡件被切成钿钿件, 肉既比例唔算多, 但胜在肉质嫩滑, 鸡皮带些少弹性,芝士味浓而不会过咸, 当中有唔少洋葱丝同埋些少蟹柳, 索左个芝士汁, 超正!!之后我地再转火锅汤底打边炉, 转左个猪骨粟米汤底, 同时送上火锅并盘, 包括有丸类、特长蟹柳、金菇、牛肉、猪肉、炸鱼皮, 同埋出面比较少用既豆纸。特长蟹柳

地点唔近地铁, 太子站/旺角地铁站行去都要10分钟,

自助区设酱油区、饮品区同埋蔬菜+甜品柜,

之后我地再转火锅汤底打边炉, 转左个猪骨粟米汤底,

特长蟹柳好鲜甜, 丸类札实、鱼皮饺表面冇雪气

鱼皮香脆, 至于豆纸, 店员建议落汤两秒即食, 有微微豆香味

稍嫌肉类切得比较瘦削, 还好是任食, 没关系可以多叫几碟,

并盘食完之后, 可以再无限encorn, 所写同供应既份量都好足,

栗米清甜, 牛柏叶好爽, 特长蟹柳值得encorn!

鲜虾云吞中, 入面有鲜甜爽口既虾粒

两款肥牛色泽鲜红, 不是雪太耐既雪藏货, 如果切得可以糠概D, 卖相会好得多

甜品方面有jelly同埋凉粉任食~

座位舒适, 特别系鸡煲质素唔错, 一个价钱可以慢慢食, 慢慢同朋友倾下计, 唔洗赶头赶命食得咁狼狈赶交台。
2019-09-11