2023-09-03
宜家约朋友食饭,最紧要系可以坐耐啲,好多间餐厅都90分钟限时,甚至60/75分钟都试过,所以无限时任食火锅系一个唔错嘅选择**********套餐($318/位)包头盘、时令海鲜拼盘、美国安格斯牛肉拼盘-前菜有4小碟:炸鸡软骨、中华沙律、陈醋青瓜🥒同木耳-头盘可以拣芝士焗龙虾半只🦞、芝士焗生蚝(3只)🦪或者麻辣鸡煲/酸菜鱼(2人起)同友人拣咗焗龙虾🦞同焗生蚝🦪龙虾肉弹牙,而且有膏生蚝肉大大粒,唔会焗熟之后缩得好细粒-时令海鲜拼盘当日有大虾🦐、扇贝、鲍鱼、白鳝、生蚝🦪、蚬、墨鱼仔、蟹柳🦀同手打墨鱼滑-美国安格斯牛肉拼盘🐮有手切牛小排、牛肩胛、封门柳、牛板键牛小排油花分布平均;封门柳肉质柔软,牛肉味浓;牛板键中间有肉筋,食落有弹性,脂肪含量低,食多几块都冇问题呀😆-✨其实食到呢度😂已经好饱✨之后用QR Code落单点精选火锅配料叫咗炸鱼皮、鸭血、蒿荀等等-汤底有10个拣,今次拣咗滋补药膳醉鸡锅🐔汤底本身甜,有唔少药材同红枣,半只醉鸡慢慢熬,再加之前渌嘅牛肉,成个汤更加浓郁,忍唔住饮咗几碗😆店员问我使唔使加汤,我都话唔加住,饮吓啲精华先-饮品有各款玻璃樽汽水🥤,特别有风味😆各式韩国汽水🥤同无
**********
套餐($318/位)
包头盘、时令海鲜拼盘、美国安格斯牛肉拼盘
前菜
有4小碟:炸鸡软骨、中华沙律、陈醋青瓜🥒同木耳
同友人拣咗焗龙虾🦞同焗生蚝🦪
龙虾肉弹牙,而且有膏
生蚝肉大大粒,唔会焗熟之后缩得好细粒
时令海鲜拼盘
美国安格斯牛肉拼盘🐮
有手切牛小排、牛肩胛、封门柳、牛板键
牛小排油花分布平均;
封门柳肉质柔软,牛肉味浓;
✨其实食到呢度😂已经好饱✨
之后用QR Code落单点精选火锅配料
叫咗炸鱼皮、鸭血、蒿荀等等
汤底有10个拣,今次拣咗滋补药膳醉鸡锅🐔
店员问我使唔使加汤,我都话唔加住,饮吓啲精华先
饮品
有各款玻璃樽汽水🥤,特别有风味😆
各式韩国汽水🥤同无糖茶🍵